Zeytinyağlı Bakla Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg taze bakla
- 1 tane büyük kuru soğan
- Bol sarımsak
- 1/2 (yarım) limon
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
- 3 su bardağı su
Zeytinyağlı Bakla Tarifi Yapılışı
- Baklayı temizleyip ayıkladım, kararmaması için limonlu unlu suya alıp beklettim. (1 tatlı kaşığı un).
- Bir tane büyük soğanı piyazlık doğradım;sarımsağı temizleyip hazırladım.
- Genişçe bir tencereye zeytinyağı ekleyip soğan ve sarımsağı hafifçe soteledim.
- Baklayı süzdürüp, soğanların üzerine aldım.
- Toz şeker ve yarım limon suyu ilave edip sotelemeye devam ettim. Sonrasında unu da ekleyip 2 – 3 dk kadar daha kavurup suyunu verip;tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yavaş yavaş pişirdim.
- Piştikten sonra dinlendirip dereotu ve zeytinyağı ile harmanlayıp servis yaptım. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 🖐🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder