Café De Paris Soslu Antrikot Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo dana antrikot
- Tuz, karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Café de paris sosu için:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 soğan
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 kutu krema
- 1 yemek kaşığı hardal sos
- 1 çay kaşığı kadar ketçap
- Dilediğiniz miktarda kekik, zerdeçal, kimyon, karabiber, kırmızı toz biber, muskat
- 5-6 dal ince kıyılmış dereotu
- 1 fincan kadar rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
Ayrıca:
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 3 defne yaprağı
Café De Paris Soslu Antrikot Tarifi Yapılışı
- Öncelikle antrikot etleri uygun bir kaba alıp zeytinyağ, tuz ve karabiber ile karıştırıp üzerini streç ile kapatıp en az 1 saat zamanınız varsa 3 saate kadar buz dolabında bekletiyoruz.
- Etler dinledikten sonra uygun bir tavaya tereyağını alıp eritiyoruz.
- Defne yaprağını ekleyip beraber kızdırıyoruz.
- Etleri bu kızgın yağa alıp her birini güzelce mühürlüyoruz.
- Bu sırada sosunu hazırlıyoruz:.
- Sıvıyağ ve soğanı uygun bir tencereye alıp kavuruyoruz.
- Sarımsağı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Rengi dönmeye başladığında hardal sosunu ve kremayı ilave ediyoruz.
- Baharatları, ketçap ve dereotunu da katıp iyice karıştırıyoruz.
- Fokurdayınca peyniri ve tuzunu (en son eklenmeli!) koyup altını kapatıyoruz.
- Patates püresi ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🤤.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder