4 Haziran 2021 Cuma

Café De Paris Soslu Antrikot Tarifi

 

Café De Paris Soslu Antrikot Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana antrikot
  • Tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ

Café de paris sosu için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 soğan
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 kutu krema
  • 1 yemek kaşığı hardal sos
  • 1 çay kaşığı kadar ketçap
  • Dilediğiniz miktarda kekik, zerdeçal, kimyon, karabiber, kırmızı toz biber, muskat
  • 5-6 dal ince kıyılmış dereotu
  • 1 fincan kadar rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz

Ayrıca:

  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 3 defne yaprağı

    Café De Paris Soslu Antrikot Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle antrikot etleri uygun bir kaba alıp zeytinyağ, tuz ve karabiber ile karıştırıp üzerini streç ile kapatıp en az 1 saat zamanınız varsa 3 saate kadar buz dolabında bekletiyoruz.
  • Etler dinledikten sonra uygun bir tavaya tereyağını alıp eritiyoruz.
  • Defne yaprağını ekleyip beraber kızdırıyoruz.
  • Etleri bu kızgın yağa alıp her birini güzelce mühürlüyoruz.
  • Bu sırada sosunu hazırlıyoruz:.
  • Sıvıyağ ve soğanı uygun bir tencereye alıp kavuruyoruz.
  • Sarımsağı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Rengi dönmeye başladığında hardal sosunu ve kremayı ilave ediyoruz.
  • Baharatları, ketçap ve dereotunu da katıp iyice karıştırıyoruz.
  • Fokurdayınca peyniri ve tuzunu (en son eklenmeli!) koyup altını kapatıyoruz.
  • Patates püresi ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🤤.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder