Ev Yapımı Beyti Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- 4 adet lavaş
Lavaşlara sürmek için;
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
Domates sosu için:
- 1 su bardağı domates rendesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Karabiber
- Tuz
Yanında servis etmek için
- Sarımsaklı yoğurt
Ev Yapımı Beyti Tarifi Yapılışı
- Öncelikle köftelerimizi hazırlayalım. Derin bi kaseye kebabımızın köftesi için malzemeleri alıp karıştıralım.
- 30 dakika buz dolabında dinlendirelim.
- Dinlenen kıymalara yassı uzun şekilde elimizle şekil verelim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Bütün kıymayı bu şekilde hazırlayıp 190 derece fırında köftelerimizi kızartalım.
- Sosu için küçük bi tencereye malzemeleri alıp güzelce pişirelim.
- Pişen köfteleri fırından çıkaralım.
- Lavaşlarımızı tezgaha açıp erittiğimiz tereyağını fırçayla arasına sürelim.
- Köfteyi lavaşa sık bi şekil saralım.
- Ardından parmak büyüklüğünde kesip tepsiye dizelim.
- Kalan yağı lavaşların üzerine sürelim.
- Tekrar fırında sürüp üzerleri kızarınca fırından çıkaralım.
- Servis tabağına alıp üzerlerine hazırladığımız sos ve sarımsaklı yoğurtla servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder