4 Haziran 2021 Cuma

Etli Patlıcan Yemeği (Kızartmadan) Tarifi

 

Etli Patlıcan Yemeği (Kızartmadan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kuşbaşı et
  • 2 adet soğan
  • 6 adet patlıcan
  • 3 adet domates
  • 3 adet biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • Sıvı yağ
  • Tuz, kekik
  • 2,5 su bardağı su

    Etli Patlıcan Yemeği (Kızartmadan) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle eti bir tencereye koyup suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  • Daha sonra içine yağı, doğranmış soğanı ve biberi koyalım.
  • Domateslerin kabuklarını soyup doğrayıp salça ve minik doğranmış sarımsakla birlikte ete ilave edelim. Biraz kavuralım.
  • Patlıcanları alacalı soyup doğrayalım yıkayarak ete ilave edelim.
  • Biraz kavurup tuzunu ve suyunu ilave edelim. Orta ateşte et ve patlıcanlar yumuşayana kadar pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder