Tahinli Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı elenmiş un
Üzeri için;
- Yarım çay bardağı tahin
- Yeteri kadar pudra şekeri
Tahinli Cevizli Kek Tarifi Yapılışı
- İlk olarak fırınımızı 170 dereceye ayarlayıp, ısınması için açalım.
- Yumurtaları toz şeker ile beyazlaşana kadar güzelce çırpalım. Unutmayın ne kadar çok çırparsanız kekiniz o kadar güzel kabaracaktır :)
- Daha sonra sıvı yağı ve sütü ekleyelim, karışana kadar çırpalım.
- Tahin ilavesini de yapalım ve tekrar karışana kadar çırpalım.
- Ardından; un, vanilya, kabartma tozunu ekleyerek son kez çırpalım.
- Son olarak çekilmiş cevizi hamura ekleyelim, spatula ile karıştıralım. Bu aşamadan sonra çok uzun çırpmanıza gerek yok, malzemeler güzelce karışması yeterli.
- Hamurumuz hazır. Kek kalıbını, tereyağ ile güzelce yağlayalım ve her yerine dengeli gelecek şekilde hamurumuzu kek kalıbına dökelim.
- Önceden 170°c de ısıttığımız fırında, kürdan testi temiz çıkana kadar kontrollü şekilde yaklaşık 45-50 dakika pişirelim.
- Pişen kekimizin ilk sıcağı çıktıktan sonra kalıptan çıkartalım ve soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kekimizin üzerine tahin ve pudra şekeri karışımını dökelim. Karışımın katılığına göre az miktarda su ekleyebilirsiniz☺️😍.
- Üst süslemesi için dilediğinizi ekleyebilirsiniz ben ceviz parçacıkları serptim 🥰Afiyet olsun 💯🤩🥳.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder