4 Haziran 2021 Cuma

Tahinli Cevizli Kek Tarifi

 

Tahinli Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı elenmiş un

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı tahin
  • Yeteri kadar pudra şekeri

    Tahinli Cevizli Kek Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak fırınımızı 170 dereceye ayarlayıp, ısınması için açalım.
  • Yumurtaları toz şeker ile beyazlaşana kadar güzelce çırpalım. Unutmayın ne kadar çok çırparsanız kekiniz o kadar güzel kabaracaktır :)
  • Daha sonra sıvı yağı ve sütü ekleyelim, karışana kadar çırpalım.
  • Tahin ilavesini de yapalım ve tekrar karışana kadar çırpalım.
  • Ardından; un, vanilya, kabartma tozunu ekleyerek son kez çırpalım.
  • Son olarak çekilmiş cevizi hamura ekleyelim, spatula ile karıştıralım. Bu aşamadan sonra çok uzun çırpmanıza gerek yok, malzemeler güzelce karışması yeterli.
  • Hamurumuz hazır. Kek kalıbını, tereyağ ile güzelce yağlayalım ve her yerine dengeli gelecek şekilde hamurumuzu kek kalıbına dökelim.
  • Önceden 170°c de ısıttığımız fırında, kürdan testi temiz çıkana kadar kontrollü şekilde yaklaşık 45-50 dakika pişirelim.
  • Pişen kekimizin ilk sıcağı çıktıktan sonra kalıptan çıkartalım ve soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan kekimizin üzerine tahin ve pudra şekeri karışımını dökelim. Karışımın katılığına göre az miktarda su ekleyebilirsiniz☺️😍.
  • Üst süslemesi için dilediğinizi ekleyebilirsiniz ben ceviz parçacıkları serptim 🥰Afiyet olsun 💯🤩🥳.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder