Fırında Rosto Köfte (Patates Püresi İle) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 çay bardağı su
- 1,5 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı tuz
- İsteğe bağlı pul biber
Sosu İçin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı sıcak su
- Tuz
Patates Püresi İçin
- 5-6 adet patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Fırında Rosto Köfte (Patates Püresi İle) Tarifi Yapılışı
- Köftesi için yoğurma kabına verilen bütün malzemeler alınır ve iyice yoğrulur. Yoğurma işleminde kıyma sakız gibi bir kıvam alana kadar 7-8 dakika boyunca yoğrulur.
- Tezgaha yağlı kağıt serilir ve pürüzsüz bir kıvam alan köfte harcı yağlı kağıt üzerine alınır ve el hafif ıslatılarak kıymaya rulo şekli verilir.
- Daha sonra yağlı kağıt ile birlikte tekrar rulo yapılıp buzdolabında yarım saat bu şekilde dinlendirilir. Dinlenen rulo fırın tepsisine alınıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.
- Yarım saat sonra fırından alınıp kağıt açılarak ılımaya bırakılır. Köfte ılırken sosu hazırlanır. Bunun için bir tavada tereyağ eritilir ve salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Üzerine sıcak su eklenerek tuzu atılıp bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alınır. Ilıyan köfte bir ya da iki parmak kalınlığında dilimlenip borcama alınır.
- Üzerlerine sos dökülüp köfteyi sardığımız yağlı kağıt ıslatılarak üzerine örtülür. Bu şekilde tekrar fırına verilip 25 dakika daha pişirip fırından alınır.
- Patates püresi hazırlamak için patatesler kabuğu soyularak doğranır. Üzerlerini geçecek kadar sıcak su ile yumuşayana kadar haşlanır.
- Haşlanan patatesler süzülüp üzerine tereyağı ve süt eklenerek iyice ezilir. Daha sonra tuzu ve karabiberi atılıp karıştırılır. Rosto köfte ile birlikte servis edilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder