3 Haziran 2021 Perşembe

Tarçın Aromalı Mısır Unlu İrmik Helvası (Bağımlısı Olacaksınız) Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 2 çay bardağı kaynar sıcak su
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı rondodan çekilmiş ceviz yada fındık hiçbiri yoksa yarım çay bardağı hindistan cevizi ekleyebilirsiniz
  • Yarım çay kaşığı toz tarçın
  • 1 fiske tu

    Yapılışı

  • Öncelikle bir tavaya yağları koyup eritelim. Yağları hafif kızdırıp irmikle mısır ununu ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Bir yandan şerbeti için başka bir kaba kaynar suyu ve toz şekeri koyup karıştırarak eritelim. Kavrulan irmik karışımının rengi hafif kahverengi olana kadar kavurup karıştıralım.
  • Rengi koyulaşan irmikli un karışımına kenarda hazır ettiğimiz şerbeti yavaş yavaş dökelim arada sık sık karıştıralım ki topak olmasın tarçın ve bir fiske tuzu ekleyelim.
  • Şerbetini çeken helvanın iyice macun haline geldiğinde 1 çay bardağı ceviz yada fındık yada hicbiri yoksa yarım çay bardağı hindistan cevizi ve koyup son bir kez karıştırıp ocaktan indirelim.
  • İlk sıcaklığı çıkan ılık helvayı kaşıkla şekil verip yada silikon kalıba koyup ters çevirerek şekil verebilirsiniz.
  • Üzerini istediğiniz şekilde süsleyip afiyetle sağlıkla tüketebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bir sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın🤗🤗🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder