Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı mısır unu
- 2 çay bardağı kaynar sıcak su
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı rondodan çekilmiş ceviz yada fındık hiçbiri yoksa yarım çay bardağı hindistan cevizi ekleyebilirsiniz
- Yarım çay kaşığı toz tarçın
- 1 fiske tu
Yapılışı
- Öncelikle bir tavaya yağları koyup eritelim. Yağları hafif kızdırıp irmikle mısır ununu ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Bir yandan şerbeti için başka bir kaba kaynar suyu ve toz şekeri koyup karıştırarak eritelim. Kavrulan irmik karışımının rengi hafif kahverengi olana kadar kavurup karıştıralım.
- Rengi koyulaşan irmikli un karışımına kenarda hazır ettiğimiz şerbeti yavaş yavaş dökelim arada sık sık karıştıralım ki topak olmasın tarçın ve bir fiske tuzu ekleyelim.
- Şerbetini çeken helvanın iyice macun haline geldiğinde 1 çay bardağı ceviz yada fındık yada hicbiri yoksa yarım çay bardağı hindistan cevizi ve koyup son bir kez karıştırıp ocaktan indirelim.
- İlk sıcaklığı çıkan ılık helvayı kaşıkla şekil verip yada silikon kalıba koyup ters çevirerek şekil verebilirsiniz.
- Üzerini istediğiniz şekilde süsleyip afiyetle sağlıkla tüketebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bir sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın🤗🤗🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder