Güveçte Bol Etli Türlü Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kuşbaşı et
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet domates
- Yarım çorba kaşığı biber salçası
- 2 diş sarımsak
- 3 tane taze soğan kuruda kulana bilirsiniz
- Yarım kilo fasulye
- 2 yeşil biber
- 1iri patates
- 1 büyük patlıcan
- 1 tane kabak
- 1 kapya biber
- 1.5 tatlı kalığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Güveçte Bol Etli Türlü Tarifi Yapılışı
- Önce etimimizi güvece alıyoruz yağını ilave ediyoruz kavuruyoruz.
- Soğanı doğruyoruz.
- Domatesi küp küp kabuğunu soyup doğruyoruz.
- Sarımsak ve yeşil biberlerinde ilave edelim.
- Salçamızı da etimiz kavrulurken biz fasulyeyi ayıtlıyalım suya koyalım.
- Diğer sebzeleri doğrayalım yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye alalım ve fırında biraz kızartalım.
- Etimiz kavrulunca yumuşayınca fasulyeyi ilave edelim kavuralım.
- Fasulyede yumuşamaya başlayınca fırınladığımız tüm sebzeyi güvece alalım.
- Baharat ve tuzu ilave edelim 1 su bardağı kadar su ekledim az gelirse kaynar su ilave edebilirsiniz 10 dk kadar sebzelerle kaynatıp altını kapatıyoruz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder