4 Haziran 2021 Cuma

Güveçte Bol Etli Türlü Tarifi

 

Güveçte Bol Etli Türlü Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kuşbaşı et
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet domates
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 3 tane taze soğan kuruda kulana bilirsiniz
  • Yarım kilo fasulye
  • 2 yeşil biber
  • 1iri patates
  • 1 büyük patlıcan
  • 1 tane kabak
  • 1 kapya biber
  • 1.5 tatlı kalığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

    Güveçte Bol Etli Türlü Tarifi Yapılışı

  • Önce etimimizi güvece alıyoruz yağını ilave ediyoruz kavuruyoruz.
  • Soğanı doğruyoruz.
  • Domatesi küp küp kabuğunu soyup doğruyoruz.
  • Sarımsak ve yeşil biberlerinde ilave edelim.
  • Salçamızı da etimiz kavrulurken biz fasulyeyi ayıtlıyalım suya koyalım.
  • Diğer sebzeleri doğrayalım yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye alalım ve fırında biraz kızartalım.
  • Etimiz kavrulunca yumuşayınca fasulyeyi ilave edelim kavuralım.
  • Fasulyede yumuşamaya başlayınca fırınladığımız tüm sebzeyi güvece alalım.
  • Baharat ve tuzu ilave edelim 1 su bardağı kadar su ekledim az gelirse kaynar su ilave edebilirsiniz 10 dk kadar sebzelerle kaynatıp altını kapatıyoruz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder