Malzemeler
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2.5 su bardağı un (Bardak ölçüsü 200ml )
İç Harcı İçin
- 250 beyaz peynir (Kahvaltılık peynir)
- 1 tutam maydanoz
Kızartmak İçin
- Sıvı yağ
Yapılışı
- Uygun bir yoğurma kabının içerisine süt ve tuzu alalım bir kaşık yardımı ile karıştıralım. Daha sonra unu azar azar ilave edip hamuru yoğuralım.
- İç harcı için beyaz peyniri bir kasede çatalla ezelim üzerine maydanozu ilave edip karıştıralım. Hamuru hiç bekletmeden 12 eşit parçaya ayıralım. Bezeleri yuvarlayalım.
- Uygun bir zemini unlayıp bir oklava ya da merdane yardımıyla bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açalım. İçerisine iç harcı ilave ettikten sonra kapatıp kenarlarını bir bıçak ya da aparatla keselim.
- Hazırladığınız börekleri kızgın yağda arkalı önlü kızartalım. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet şifa olsun🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder