4 Haziran 2021 Cuma

Baharatlı Pilav (Yok Böyle Lezzet) Tarifi

 

Baharatlı Pilav (Yok Böyle Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kuru nane, karabiber, pul biber, ishot
  • Tuz

    Baharatlı Pilav (Yok Böyle Lezzet) Tarifi Yapılışı

  • Yemeklik doğranmış soğan, tereyağ ve sıvı yağ karışımında kısık ateşte yumuşayana kadar kavrulur.
  • Sıcak suda 10 dk bekletilip, iyice yıkanmış pirinç soğanlara ilave edilerek 5 dk kadar kavrulur.
  • Baharatlar istediğiniz miktarda eklenerek yakmadan bir iki döndürülür. Ben naneyi bolca, diğerlerini 1 çay kaşığı koydum, hafif acı harika oluyor.
  • Kavrulan malzemelere önceden hazırlanmış tavuk suyundan kaynar halde 3 su bardağı ilave edilir.
  • Tuzu da ilave edilip, kaynayan pilav kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Daha az yapmak isterseniz 1 bardak pirince 1,5 bardak su ile yapabilirsiniz. Benim ölçüm her zaman 1’e 1, 5’tur.
  • Bu pilavı yaparken önceden haşladığım kalçalı tavuk butlarının suyunu kullandım.
  • Butların üzerine de yoğurt, yağ, salça ve kekik karışımlı sos sürerek fırında yağlı kağıt üzerinde patates dilimleri ile kızarttım. Bu pilavın yanına çok yakışıyor.
    Deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder