3 Haziran 2021 Perşembe

Şeftalili Kurabiye (Kek Gibi) Tarifi

 

Şeftalili Kurabiye (Kek Gibi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram margarin
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un

İçi için:

  • 2 adet şeftali
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz

Üzeri için:

  • toz şeker
  • pudra şekeri

    Şeftalili Kurabiye (Kek Gibi) Tarifi Yapılışı

  • Şeftalilerin kabukları soyulur ufak ufak doğranır. Tavada şekerle suyu çekinceye kadar karıştırarak pişirilir.
  • Tarçın ve cevizde eklenir tekrar karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
  • Hamur yoğurulur. Yumuşak hamur elde edilir.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Elle veya merdaneyle çay tabağı büyüklüğünde açılır.
  • Ortasından kenara doğru kesilir. Kesilen yerden ortaya elmalı harç koyulur.
  • Kesik kısımdan harç olan yere doğru sarılır. Kenarına bastırarak kapatılır. Elimizle kapatılan kısım toparlanır.
  • Piştikten sonra hafif kabarıyor ve kayısı modelini alıyor. Bu tarife göre 33 adet çıktı.
  • Hepsini bitirdikten sonra 1 saat kadar buz dolabına alınır.
  • Fırın tepsisine dizmeden toz şekere bandırılır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
  • Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
    Yumuşak kek gibi lezzette oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder