Şeftalili Kurabiye (Kek Gibi) Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram margarin
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- aldığı kadar un
İçi için:
- 2 adet şeftali
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
Üzeri için:
- toz şeker
- pudra şekeri
Şeftalili Kurabiye (Kek Gibi) Tarifi Yapılışı
- Şeftalilerin kabukları soyulur ufak ufak doğranır. Tavada şekerle suyu çekinceye kadar karıştırarak pişirilir.
- Tarçın ve cevizde eklenir tekrar karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
- Hamur yoğurulur. Yumuşak hamur elde edilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Elle veya merdaneyle çay tabağı büyüklüğünde açılır.
- Ortasından kenara doğru kesilir. Kesilen yerden ortaya elmalı harç koyulur.
- Kesik kısımdan harç olan yere doğru sarılır. Kenarına bastırarak kapatılır. Elimizle kapatılan kısım toparlanır.
- Piştikten sonra hafif kabarıyor ve kayısı modelini alıyor. Bu tarife göre 33 adet çıktı.
- Hepsini bitirdikten sonra 1 saat kadar buz dolabına alınır.
- Fırın tepsisine dizmeden toz şekere bandırılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
Yumuşak kek gibi lezzette oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder