4 Haziran 2021 Cuma

Taze Fasulye Kapama Tarifi

 

Taze Fasulye Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram taze fasulye
  • 3 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı şeker (Yada 2 küp şeker)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Taze Fasulye Kapama Tarifi Yapılışı

  • Soğan ,sarımsak ,domates salça ve yağ ve baharatlarımızı bir kapta karıştırıyoruz.
  • Temizlediğimiz fasulyelerimizi alıyoruz.
  • Tenceremize biraz karışımdan ekliyoruz üzerine fasulyelerimizi diziyoruz.Tekrar üzerine sos onun üzerine fasulye. Bu işlemi sos ve fasulyelerimiz bitene kadar devam ediyoruz.
  • Üzerine 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ gezdiriyoruz. 15 dk ağzı açık orta ateşte pişiriyoruz.
  • Daha sonra kapağını kapatıp 1 saat kısık ateşte kendi suyuyla pişiriyoruz. Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder