Taze Fasulye Kapama Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram taze fasulye
- 3 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 2 adet soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı şeker (Yada 2 küp şeker)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Taze Fasulye Kapama Tarifi Yapılışı
- Soğan ,sarımsak ,domates salça ve yağ ve baharatlarımızı bir kapta karıştırıyoruz.
- Temizlediğimiz fasulyelerimizi alıyoruz.
- Tenceremize biraz karışımdan ekliyoruz üzerine fasulyelerimizi diziyoruz.Tekrar üzerine sos onun üzerine fasulye. Bu işlemi sos ve fasulyelerimiz bitene kadar devam ediyoruz.
- Üzerine 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ gezdiriyoruz. 15 dk ağzı açık orta ateşte pişiriyoruz.
- Daha sonra kapağını kapatıp 1 saat kısık ateşte kendi suyuyla pişiriyoruz. Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder