4 Haziran 2021 Cuma

Tavuklu Karnıyarık Yemeği Tarifi

 

Malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Sivri biber

İç Harcı İçin;

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 250g tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım demet maydanoz

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su

    Yapılışı

  • İlk olarak patlıcanlarımızı alacalı soyalım ve derin bir kap içerisine alalım. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpip suyla dolduralım.
  • Patlıcanlarımızın acılığının çıkması ve kararmaması için tuzlu su içerisinde 15 dakika bekletelim.
  • Daha sonra tuzlu su içerisinden alıp iyice kurulayarak patlıcanlarımızı kızgın yağ içerisine alalım ve ara ara çevirerek patlıcanlarımızı kızartalım.
  • Kızarttığınız patlıcanları uygun bir fırın kabına dizelim.
  • Tavuklu iç harcımız için tavaya  sıvı yağı alalım, üzerine küçük küçük doğradığımız tavuk göğsünü ilave edip tavuklar suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.
  • Yemeklik doğranmış soğan ve biberi ekleyerek soğan ve biberler diriliğini kaybedince kadar kavurmaya devam edelim. Dilerseniz bu aşamada 2-3 diş sarımsak da ilave edebilirsiniz.
  • Daha sonra domates salçası ve biber salçasını ilave edip 2- 3 dakika daha kavuralım
  • Kabuğunu soyduğumuz ve küçük küçük doğradığımız domatesi, tuzu, karabiberi, pulbiberi ve maydanozu ekleyerek, 5 dakika daha kavurup ocağı kapatalım. Tavuklu iç harcımız hazır.
  • Fırın kabına dizdiğimiz patlıcanlarımızın orta kısmından uzunlamasına keselim ve içerisini kaşık ile düzelterek çukurlaştıralım.
  • Hazırladığımız tavuklu iç harç ile patlıcanlarımızı dolduralım.
  • Bir kapta domates salçası ve suyu salça çözülünceye kadar karıştıralım.
  • Hazırladığımız salçalı sosu yemeğimizin üzerine gezdirerek dökelim.
  • Patlıcanların üzerini geçecek kadar su ilave edelim.
  • Son olarak patlıcanlarımızın üzerini sivri biber ile süsleyelim.
  • Ardından 170° ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde 35 dakika pişirelim. Sürenin sonunda pişen tavuklu karnıyarığımız servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder