Malzemeler
- 5 adet patlıcan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sivri biber
İç Harcı İçin;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 250g tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- 2 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım demet maydanoz
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı su
Yapılışı
- İlk olarak patlıcanlarımızı alacalı soyalım ve derin bir kap içerisine alalım. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpip suyla dolduralım.
- Patlıcanlarımızın acılığının çıkması ve kararmaması için tuzlu su içerisinde 15 dakika bekletelim.
- Daha sonra tuzlu su içerisinden alıp iyice kurulayarak patlıcanlarımızı kızgın yağ içerisine alalım ve ara ara çevirerek patlıcanlarımızı kızartalım.
- Kızarttığınız patlıcanları uygun bir fırın kabına dizelim.
- Tavuklu iç harcımız için tavaya sıvı yağı alalım, üzerine küçük küçük doğradığımız tavuk göğsünü ilave edip tavuklar suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.
- Yemeklik doğranmış soğan ve biberi ekleyerek soğan ve biberler diriliğini kaybedince kadar kavurmaya devam edelim. Dilerseniz bu aşamada 2-3 diş sarımsak da ilave edebilirsiniz.
- Daha sonra domates salçası ve biber salçasını ilave edip 2- 3 dakika daha kavuralım
- Kabuğunu soyduğumuz ve küçük küçük doğradığımız domatesi, tuzu, karabiberi, pulbiberi ve maydanozu ekleyerek, 5 dakika daha kavurup ocağı kapatalım. Tavuklu iç harcımız hazır.
- Fırın kabına dizdiğimiz patlıcanlarımızın orta kısmından uzunlamasına keselim ve içerisini kaşık ile düzelterek çukurlaştıralım.
- Hazırladığımız tavuklu iç harç ile patlıcanlarımızı dolduralım.
- Bir kapta domates salçası ve suyu salça çözülünceye kadar karıştıralım.
- Hazırladığımız salçalı sosu yemeğimizin üzerine gezdirerek dökelim.
- Patlıcanların üzerini geçecek kadar su ilave edelim.
- Son olarak patlıcanlarımızın üzerini sivri biber ile süsleyelim.
- Ardından 170° ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde 35 dakika pişirelim. Sürenin sonunda pişen tavuklu karnıyarığımız servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder