3 Haziran 2021 Perşembe

Zeytin Yağlı Karışık Dolma Tarifi

 

Zeytin Yağlı Karışık Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 miktar üzüm yaprağı
  • 3 orta boy kabak
  • 3 orta boy patlıcan
  • 4 orta boy kapya biber
  • Dolmaların üzeri için domates

İç Malzemesi İçin

  • 1 kase pirinç
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım çay bardağından fazla zeytin yağı
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

    Zeytin Yağlı Karışık Dolma Tarifi Yapılışı

  • Pirinç ve bulguru yıkayıp süzdükten sonra derin bir kabın içine koyalım.
  • Kuru soğanı, sarımsağı, maydanozu ince ince doğrayıp bulgurla pirincin üzerine ekleyelim.
  • Salçayı, yağı, baharatları ve tuzu da ilave edip karıştırıp kenara alalım.
  • Sebzeleri de yıkayıp uygun büyüklükte kesip içlerini oyalım.
  • Öncelikle üzüm yaprağını sarmaya başlayalım. Tencereye önce sardığımız sarmaları dizelim.
  • Daha sonra içlerini çıkardığımız dolmaları doldurup üzerlerine domates koyarak tencereye koyduğumuz sarmaların üzerine dizelim.
  • Ayrı yerde bir tatlı kaşığı salça, tuz, zeytinyağı ve sıcak suyla karıştırıp dolmaların üzerine ekleyip pişirmeye bırakalım.
  • Dolmamız pişerken kontrol edip suyu azalmışsa tekrar sıcak su ekleyerek pişirelim.
  • Süre sonunda yemeğimiz pişince yarım saat dinlendirip servis yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder