Zeytin Yağlı Karışık Dolma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 miktar üzüm yaprağı
- 3 orta boy kabak
- 3 orta boy patlıcan
- 4 orta boy kapya biber
- Dolmaların üzeri için domates
İç Malzemesi İçin
- 1 kase pirinç
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- Yarım çay bardağından fazla zeytin yağı
- 1 orta boy kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Zeytin Yağlı Karışık Dolma Tarifi Yapılışı
- Pirinç ve bulguru yıkayıp süzdükten sonra derin bir kabın içine koyalım.
- Kuru soğanı, sarımsağı, maydanozu ince ince doğrayıp bulgurla pirincin üzerine ekleyelim.
- Salçayı, yağı, baharatları ve tuzu da ilave edip karıştırıp kenara alalım.
- Sebzeleri de yıkayıp uygun büyüklükte kesip içlerini oyalım.
- Öncelikle üzüm yaprağını sarmaya başlayalım. Tencereye önce sardığımız sarmaları dizelim.
- Daha sonra içlerini çıkardığımız dolmaları doldurup üzerlerine domates koyarak tencereye koyduğumuz sarmaların üzerine dizelim.
- Ayrı yerde bir tatlı kaşığı salça, tuz, zeytinyağı ve sıcak suyla karıştırıp dolmaların üzerine ekleyip pişirmeye bırakalım.
- Dolmamız pişerken kontrol edip suyu azalmışsa tekrar sıcak su ekleyerek pişirelim.
- Süre sonunda yemeğimiz pişince yarım saat dinlendirip servis yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder