3 Haziran 2021 Perşembe

Evdeki Malzemelerle Kolayca Hazırlayabileceğiniz Tatlı Ekmek (Buchteln) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 100 gram eritilmiş tereyağı ya da margarin
  • 2 adet yumurta
  • 5,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kuru (İnstant) maya
  • 5,5 su bardağı un
  • 1 tutam tuz

Üzeri İçin

  • 15 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri

İçi İçin

  • İstediğiniz reçel çeşidi
  • Sürülebilir çikolata

    Yapılışı

  • Hamurumuz için olan tüm malzemeyi kabımızın içerisine alalım ve karıştıralım. Unumuzu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ama ele çok yapışmayacak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  • Ben hamuru bezelere bölüp o şekil mayalandırın. Dilerseniz siz bezeden öncede mayalandırabilirsiniz.
  • Hamuru 16 bezeye bölelim ve bezelerin altını hafif unlu şekilde üstünü streçle ve bezle örtelim. 1 saat mayalandıralım.
  • Mayalanan bezelerimizin bir tanesini alalım, diğerleri üstü örtülü beklesin. Elimizle hafif bastırarak açalım ve içerisine sürülebilir.
  • Çikolatamızdan bir tatlı kaşığı koyalım ve kenarlarından toplayarak kapatalım. Yuvarladığımız bezenin alt kısmını hafif unlayın.
  • Aynı işlemi reçel içinde yapalım. Reçel ve sürülebilir çikolatanızı bir kaç saat öncesinden buzdolabına koyarsanız daha katı kıvamlı olur ve beze içine koymanız daha kolay olur.
  • Reçeli fazla koymayın. Taşma yapabilir. Kıvamı ne kadar koyu olursa o kadar iyi olur. Tepsiye dizdiğimiz bezelerimizin üstünü örtelim ve yarım saat mayalanması için bekletelim.
  • Üzerine eritilmiş tereyağı ve pudra şekerini karıştırıp, sürelim. 180 derece fırında ortalama 25 dakika kontrollü pişirin.
  • Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder