Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 100 gram eritilmiş tereyağı ya da margarin
- 2 adet yumurta
- 5,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kuru (İnstant) maya
- 5,5 su bardağı un
- 1 tutam tuz
Üzeri İçin
- 15 gram eritilmiş tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
İçi İçin
- İstediğiniz reçel çeşidi
- Sürülebilir çikolata
Yapılışı
- Hamurumuz için olan tüm malzemeyi kabımızın içerisine alalım ve karıştıralım. Unumuzu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ama ele çok yapışmayacak kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Ben hamuru bezelere bölüp o şekil mayalandırın. Dilerseniz siz bezeden öncede mayalandırabilirsiniz.
- Hamuru 16 bezeye bölelim ve bezelerin altını hafif unlu şekilde üstünü streçle ve bezle örtelim. 1 saat mayalandıralım.
- Mayalanan bezelerimizin bir tanesini alalım, diğerleri üstü örtülü beklesin. Elimizle hafif bastırarak açalım ve içerisine sürülebilir.
- Çikolatamızdan bir tatlı kaşığı koyalım ve kenarlarından toplayarak kapatalım. Yuvarladığımız bezenin alt kısmını hafif unlayın.
- Aynı işlemi reçel içinde yapalım. Reçel ve sürülebilir çikolatanızı bir kaç saat öncesinden buzdolabına koyarsanız daha katı kıvamlı olur ve beze içine koymanız daha kolay olur.
- Reçeli fazla koymayın. Taşma yapabilir. Kıvamı ne kadar koyu olursa o kadar iyi olur. Tepsiye dizdiğimiz bezelerimizin üstünü örtelim ve yarım saat mayalanması için bekletelim.
- Üzerine eritilmiş tereyağı ve pudra şekerini karıştırıp, sürelim. 180 derece fırında ortalama 25 dakika kontrollü pişirin.
- Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder