Elmalı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 9 yemek kaşığı irmik
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 1 litre süt
- Pişirdikten sonra 1 paket vanilya
Elmalı Sos İçin
- 2 elma
- 2-3 yemek kaşığı toz şeker (Elmanın tadına ve damak zevkinize göre ayarlayın)
- 1 çay kaşığı tarçın
Elmalı İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Tatlımız için tencereye irmik şeker ve sütü ekleyip karıştıralım sürekli karıştırarak kıvam alana kadar kontrollü pişirelim ardından ocaktan alıp vanilya ilave edelim.
- Karıştırıp sudan geçirdiğimiz kalıba tatlıyı dökelim üzerini düzeltip soğuduktan sonra buzdolabında 1 saat dinlendirelim bu sırada sosumuzu yapalım.
- Ufak bir tencere veya tavaya kabuklarını soyup küp küp doğradığımız elmaları alalım tarçın ve damak zevkinize göre şekerini de ilave edip elmalar biraz yumuşayana kadar pişirelim (Benim elmalarım biraz fazla sulandı ama iyide oldu kuru sevmiyoruz😁)
- Yumuşayan elmalı sosumuzu bir kenara alalım soğusun daha sonra tatlıyı kontrol edelim kalıptan rahat ayrılıyorsa servis tabağına ters çevirip tatlının ortasına elma sosundan yayalım.
- Kenarlarına ise tarçın serpelim ve biraz buzdolabında dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun 🌹🌹🌹
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder