Kayısı Marmelatlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram margarin
- 1 çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı nişasta
- Yarım su bardağından az fazla pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı un kullandım azar azar ekleyelim
Arası İçin
- Kayısı marmelatı
Üzeri İçin
- Pudra şekeri
Kayısı Marmelatlı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına un dışındaki malzemeleri alıp karıştıralım üzerine azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım.
- Hazırladığımız hamurdan irice bir parça alıp düz zemin üzerinde esneterek açalım ben elimle yaptım merdane isterseniz öyle yapın açtığımız hamurun üzerine çorba kasesi koyup yuvarlak şeklini çıkartalım.
- Daha sonra hamuru ortadan ikiye bölelim her yarım parçayı resimlerde görüldüğü gibi bir kısmına kesikler atalım ve kesmediğimiz kısma marmelattan koyalım.
- Bir ucundan içe doğru katlayıp dairesel kısmı takip ederek ruloyu yapalım dip kısmını elimizle sivriltelim ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye kurabiyeleri dizelim.
- Tüm hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra dolapta 15 dakika dinlendirelim bu sırada fırını 180 dereceye ayarlayalım çok iyi ısındıktan sonra kurabiyeyi fırına verelim.
- Altı kızarıp üzeri güzel renk alana dek pişirelim. Fırından aldığımız kurabiyelere ılıyınca pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun🌹🌹🌹
Not: Hamuru çok kalın yapmamaya gayret edelim sarınca dahada kalınlaşır içi çiğ kalmasın ince olsun daha garanti hem kıyır olur😉marmelatım hazırdı kıvamı biraz akışkan olduğundan ufak bir kasede bir parça su ve nişastayı inceltip marmelata ekledim ve ocakta 2 dakika pişirdim böylece hamurun içine koyduğumda akmadı sizde öyle yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder