4 Temmuz 2021 Pazar

Kayısı Marmelatlı Kurabiye Tarifi

 

Kayısı Marmelatlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram margarin
  • 1 çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı nişasta
  • Yarım su bardağından az fazla pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un kullandım azar azar ekleyelim

Arası İçin

  • Kayısı marmelatı

Üzeri İçin

  • Pudra şekeri

    Kayısı Marmelatlı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabına un dışındaki malzemeleri alıp karıştıralım üzerine azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım.
  • Hazırladığımız hamurdan irice bir parça alıp düz zemin üzerinde esneterek açalım ben elimle yaptım merdane isterseniz öyle yapın açtığımız hamurun üzerine çorba kasesi koyup yuvarlak şeklini çıkartalım.
  • Daha sonra hamuru ortadan ikiye bölelim her yarım parçayı resimlerde görüldüğü gibi bir kısmına kesikler atalım ve kesmediğimiz kısma marmelattan koyalım.
  • Bir ucundan içe doğru katlayıp dairesel kısmı takip ederek ruloyu yapalım dip kısmını elimizle sivriltelim ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye kurabiyeleri dizelim.
  • Tüm hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra dolapta 15 dakika dinlendirelim bu sırada fırını 180 dereceye ayarlayalım çok iyi ısındıktan sonra kurabiyeyi fırına verelim.
  • Altı kızarıp üzeri güzel renk alana dek pişirelim. Fırından aldığımız kurabiyelere ılıyınca pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun🌹🌹🌹
  • Not: Hamuru çok kalın yapmamaya gayret edelim sarınca dahada kalınlaşır içi çiğ kalmasın ince olsun daha garanti hem kıyır olur😉marmelatım hazırdı kıvamı biraz akışkan olduğundan ufak bir kasede bir parça su ve nişastayı inceltip marmelata ekledim ve ocakta 2 dakika pişirdim böylece hamurun içine koyduğumda akmadı sizde öyle yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder