4 Temmuz 2021 Pazar

Remoulade Sos (Ete Balığa Çok Yakışan) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı mayonez (200 gr)
  • 2 çorba kaşığı taneli hardal
  • 1 çorba kaşığı hardal sos
  • 2 çorba kaşığı ketçap
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çorba kaşığı worcestershire sos
  • 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
  • 6 adet arpacık soğan, parçalara bölünmüş
  • 4 dal taze soğan (Kıyılmış)
  • 2 sap kereviz dalı (Kıyılmış)
  • 6 dal maydanoz (Kıyılmış)
  • 1 diş sarımsak (Ezilmiş)
  • 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
  • 1 çay kaşığı acı biber sosu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı çekilmiş karabiber
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz

    Yapılışı

  • Tüm malzemeleri sos kıvamına gelene kadar robotta çekin.
  • Sosunuz hazır. Afiyet olsun. 😊
  • Not: Tuz oranını damak zevkinize göre kendiniz ayarlayabilirsiniz. Taneli hardaldan dolayı sostaki pütürlük sizi rahatsız edecek olursa onun yerine 1 silme çorba kaşığı toz hardal kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder