3 Temmuz 2021 Cumartesi

Kuru Bamya Çorbası Tarifi

 

Kuru Bamya Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 ip kuru bamya
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı domates biber salçası karışık
  • Yarım limon suyu
  • 4 su bardağı su
  • 3-4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Pul biber

Haşlamak İçin

  • Yarım tencere su yarım limon

    Kuru Bamya Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Kuru bamyayı önce elimizle tüylerinden kurtulmak için ovalayıp yıkıyoruz. Kaynar suya yarım limon atıp bamyaları iplerinden çıkarmadan 15 dakika haşlıyoruz.
  • Haşlandıktan sonra iplerinden çok kolaylıkla çıkacaktır. Haşlanan bamyaları iplerinden çıkarıyoruz. Bir tencereye 4 çorba kaşığı zeytinyağı koyup, bir adet kuru soğanı da yıkayıp soyduktan sonra küçük küçük yemeklik olarak doğrayıp ekliyoruz.
  • Güzelce kavurduktan sonra üzerine 2 çorba kaşığı domates biber salçası ekliyoruz. Salça da kavrulurken 3-4 diş sarımsak soyup yıkadıktan sonra ince ince doğrayıp tencereye ekliyoruz.
  • Tüm malzemeyi güzelce kavuruyoruz. Üzerine 4 su bardağı su ekleyip kaynatıyoruz. Tencereye eklediğimiz su kaynadığında haşladığımız bamyaları ve yarım limon suyunu da tencereye ekleyip karıştırıyoruz.
  • Yarım saat kadar tüm malzeme beraber orta ateşte pişecek. Sulu bir kıvamı olması gerekiyor. Son olarak ayarlayıp bamyalar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Servis esnasında üzerini pul biberle süsleyebiliriz. Zeytinyağlı kuru bamya çorbası servise hazırdır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder