Kuru Bamya Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 ip kuru bamya
- 1 adet kuru soğan
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı domates biber salçası karışık
- Yarım limon suyu
- 4 su bardağı su
- 3-4 diş sarımsak
- Tuz
- Pul biber
Haşlamak İçin
- Yarım tencere su yarım limon
Kuru Bamya Çorbası Tarifi Yapılışı
- Kuru bamyayı önce elimizle tüylerinden kurtulmak için ovalayıp yıkıyoruz. Kaynar suya yarım limon atıp bamyaları iplerinden çıkarmadan 15 dakika haşlıyoruz.
- Haşlandıktan sonra iplerinden çok kolaylıkla çıkacaktır. Haşlanan bamyaları iplerinden çıkarıyoruz. Bir tencereye 4 çorba kaşığı zeytinyağı koyup, bir adet kuru soğanı da yıkayıp soyduktan sonra küçük küçük yemeklik olarak doğrayıp ekliyoruz.
- Güzelce kavurduktan sonra üzerine 2 çorba kaşığı domates biber salçası ekliyoruz. Salça da kavrulurken 3-4 diş sarımsak soyup yıkadıktan sonra ince ince doğrayıp tencereye ekliyoruz.
- Tüm malzemeyi güzelce kavuruyoruz. Üzerine 4 su bardağı su ekleyip kaynatıyoruz. Tencereye eklediğimiz su kaynadığında haşladığımız bamyaları ve yarım limon suyunu da tencereye ekleyip karıştırıyoruz.
- Yarım saat kadar tüm malzeme beraber orta ateşte pişecek. Sulu bir kıvamı olması gerekiyor. Son olarak ayarlayıp bamyalar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Servis esnasında üzerini pul biberle süsleyebiliriz. Zeytinyağlı kuru bamya çorbası servise hazırdır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder