Meyveli Parfe (Dondurma Tadında) Tarifi Malzemeler
- 1 paket krem şanti + çırpmak için yarım su bardağı süt
- 1 kutu sıvı krema
- 3.5 yemek kaşığı toz şeker
- 250 gram çilek
- 2 orta boy şeftali
- Yarım paket burçak bisküvi
- 1 avuç küçük küçük kırılmış fındık
- 1 avuç damla çikolata
Yapılışı
- Meyveli parfe yapmak için 1 kutu sıvı krema karıştırma kabına alınır. Krema koyulaşana kadar mikserle çırpılır. Krema koyulaşıp miktarının iki katına çıkana kadar yaklaşık 4-5 dakika çırpılır.
- Ardından 1 paket yarım su bardağı sütle çırpılmış ve 10 dakika buzdolabında dinlendirilmiş krem şanti de kremaya eklenir.
- Krem şanti de eklendikten sonra kremayla iyice karışması için mikserle 1-2 dakika çırpılır.
- Ardından 3. 5 yemek kaşığı toz şeker de eklenir ve çırpılmaya devam edilir.
- Daha sonra 1 avuç küçük küçük kırılmış fındık 1 avuç damla çikolata kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış 2 orta boy şeftali 250 gram şeftali boyutunda doğranmış çilek ve yarım paket küçük küçük kırılmış burçak bisküvi de eklenir.
- Malzemelerin karışması için krema krem şanti karışımı alttan üste doğru alınarak spatulayla karıştırlır. İsterseniz böğürtlen veya ahududu ekleyebilir şeftali eklemeyebilirsiniz.
- Krema malzemelere iyice yedirildikten sonra parfe şeklini vereceğimiz kalıba alınır. Bu adım için baton kek kalıbı kullanabilirsiniz.
- Krema kalıba alındıktan sonra üzeri bastırılarak düzleştirilir. Kremanın içinde hava kabarcığı olmaması için bastırarak yüzeyini düzleştirmeyi unutmayın.
- Meyveli parfemiz dondurucuda 3-4 saat soğutulur. 3-4 saatin üzerini aşmamaya çalışın yoksa buz tutup donacaktır. Bir gün öncesinden yapacaksanız, servis etmeden önce çıkartıp 1 saat kadar çok sıcak olmayan bir odada bekletmenizi öneririm.
- Yaz aylarında afiyetle tüketeceğiniz dondurmayı aratmayan meyveli parfemiz hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder