3 Temmuz 2021 Cumartesi

Patatesli Çıtır Börek Tarifi

 

Patatesli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı erimiş tereyağ
  • 2 yemek kaşığı nişasta

İç harcı

  • 6 -7 tane kadar haşlanmış patates
  • 1 tane soğan
  • Sıvıyağ
  • Toz biber, tuz

    Patatesli Çıtır Börek Tarifi Yapılışı

  • Soğanı doğrayıp sıvı yağ kavurun.
  • Patatesleri ezip içine kavrulmuş soğan, toz biber ve tuzu atıp karıştırın.
  • Su, sıvı yağ, erimiş tereyağ ve nişasta çırpın.
  • Yufkayı sarıp bu harcın 2 -3 kaşık yufkanın üzerine sürün.
  • Tekrar yufka serin sosu sürün.
  • Sürmeden önce mutlaka sosu karıştırın nişasta dibe çöker çünkü. Sonra 12ye bölün.
  • İki kat olacak toplamda 36tane çıkıyor.
  • Patatesli içten koyup rulo sarın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece de nar gibi kızarana kadar pişirin.Not:pişirmeden de buzluğa atabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder