Patatesli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı erimiş tereyağ
- 2 yemek kaşığı nişasta
İç harcı
- 6 -7 tane kadar haşlanmış patates
- 1 tane soğan
- Sıvıyağ
- Toz biber, tuz
Patatesli Çıtır Börek Tarifi Yapılışı
- Soğanı doğrayıp sıvı yağ kavurun.
- Patatesleri ezip içine kavrulmuş soğan, toz biber ve tuzu atıp karıştırın.
- Su, sıvı yağ, erimiş tereyağ ve nişasta çırpın.
- Yufkayı sarıp bu harcın 2 -3 kaşık yufkanın üzerine sürün.
- Tekrar yufka serin sosu sürün.
- Sürmeden önce mutlaka sosu karıştırın nişasta dibe çöker çünkü. Sonra 12ye bölün.
- İki kat olacak toplamda 36tane çıkıyor.
- Patatesli içten koyup rulo sarın.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece de nar gibi kızarana kadar pişirin.Not:pişirmeden de buzluğa atabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder