Efsane Lezzet Tencerede Köfteli Sebze Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için malzemeler;
- ️450 gram kıyma
- ️1 adet irice boy kuru soğan
- ️Yarım yemek kaşığı domates salçası
- ️3 tutam kıyılmış maydanoz
- ️7 dolu yemek kaşığı galeta unu
- ️2 diş ezilmiş sarımsak
- ️1 adet yumurta
- ️1 er tatlı kaşığı, kırmızı toz biber, acı pul biber, karabiber, kimyon ve tuz
Diğer malzemeler;
- ️4 adet iri kalın boy patlıcan
- ️5 adet iri boy patates
- ️4-5 adet kapya biberi
- ️10 adet cherry domates (yerine 2 adet iri domates de olur)
- ️1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- ️Yarım yemek kaşığı domates salçası
- ️3 su bardağı kaynar su (660 ml)
- ️3 diş doğranmış sarımsak
- ️Karabiber, pul biber, tuz.
Efsane Lezzet Tencerede Köfteli Sebze Yemeği Tarifi Yapılışı
- Minicik kıyılmış soğan, maydanoz ve köftelik tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp 2-3 dk yoğuralım.
- Sonra ceviz iriliğinde büyükçe toplar yapıp biriktirelim.
- Tavaya yeterince yağ koyup köfteleri güzelce kızartalım ve peçete serilmiş tabağa alıp bekletelim.
- Ardına tüm sebzeleri köfte boyutundan daha iri olacak şekilde küplere keselim. Ben kızartmak için fritöz kullandım. Siz isterseniz tavada da kızartabilirsiniz. Sırası ile, kızarttığımız tüm sebzeleri de peçete serilmiş ayrı tabaklara biriktirelim.
- Domatesi küçük şekilde doğrayalım.
- Hepsi hazır olunca, genişçe derin ve büyük olan tava yada tenceremiz tabanına yağ koymadan patatesleri yayalım.
- Üzerine patlıcanları yayalım. , onunda üzerine köfteleri yerleştirelim.
- Sonra kapya biberlerini dizelim.
- Salçalarımızı bir tasta sıcak suyu ile çırpıp yemeğin üzerine gezdirelim.
- Baharatlarını katalım, en son olarak domates ve sarımsağı da üzerlerine ekleyip kapak örtelim.
- Kaynamaya başlayana dek yüksek ateşte ısıtalım.
- Fokurdamaya başlayınca kısık ateşte yemeğimizi 25 dk pişirelim. Sonlarına doğru kaşıkla karıştırmayı ihmal etmeyelim. Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder