3 Temmuz 2021 Cumartesi

Patatesli Rulo Börek Tarifi

 

Patatesli Rulo Börek İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

İç Harcı İçin

  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

Sosu İçin

  • 1/2 (yarım) çay bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı yağ

Üzeri İçin

  • 1 yumurta

    Yapılışı

  • Tavada yağ kızınca yemeklik doğranan kuru soğanı ilave ederek yumuşayana kadar kavuralım.
  • Patatesi haşlayıp kabuklarını soyup, ezici ile ezelim veya rendeden geçirelim. Patatesleri yumuşayan soğanların üzerine ilave edip iyice karıştıralım.
  • Baharatlarını ilave edelim. Ocağın üzerinden alalım ve soğumaya bırakalım. Geniş tezgaha birinci yufkayı serelim. Her yerine gelecek şekilde sos sürelim.
  • İkinci yufkayı da üzerine kapatalım ay o şekilde her yerini soslayalım. Üçüncü yufkayı da üzerine serip patatesli iç harcımızdan her yerine gelecek şekilde yayalım.
  • Yufkaların yanlarından ikişer parmak üçeri doğru katlayalım. Ardından yufkamızı rulo şeklinde saralım. İki eşit parçaya bölelim.
  • Bu şekilde buzdolabı poşetine düzgün şekilde koyup dondurucuya kaldıralım.
  • Yapacağımız zaman 1-2 saat önceden çıkarıp ikişer parmak genişliğinde keselim. Rulo böreklerimizi yağlı kağıt serili tepsimize yatıl şekilde sıralayalım.
  • Üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirelim.
  • Hemen pişireceksek artan sosumuzun içerisine yumurta sarısını ilave edelim ve her yerine sürelim. Fırına verip 25 dakika pişirelim.
  • Ağızlara layık börekler ayran eşliğinde servis yapalım. Sevgiyle kalın hoş kalın🌸 afiyet olsun 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder