Patatesli Rulo Börek İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
İç Harcı İçin
- 4-5 adet orta boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Sosu İçin
- 1/2 (yarım) çay bardağı süt
- 1/2 (yarım) çay bardağı yağ
Üzeri İçin
- 1 yumurta
Yapılışı
- Tavada yağ kızınca yemeklik doğranan kuru soğanı ilave ederek yumuşayana kadar kavuralım.
- Patatesi haşlayıp kabuklarını soyup, ezici ile ezelim veya rendeden geçirelim. Patatesleri yumuşayan soğanların üzerine ilave edip iyice karıştıralım.
- Baharatlarını ilave edelim. Ocağın üzerinden alalım ve soğumaya bırakalım. Geniş tezgaha birinci yufkayı serelim. Her yerine gelecek şekilde sos sürelim.
- İkinci yufkayı da üzerine kapatalım ay o şekilde her yerini soslayalım. Üçüncü yufkayı da üzerine serip patatesli iç harcımızdan her yerine gelecek şekilde yayalım.
- Yufkaların yanlarından ikişer parmak üçeri doğru katlayalım. Ardından yufkamızı rulo şeklinde saralım. İki eşit parçaya bölelim.
- Bu şekilde buzdolabı poşetine düzgün şekilde koyup dondurucuya kaldıralım.
- Yapacağımız zaman 1-2 saat önceden çıkarıp ikişer parmak genişliğinde keselim. Rulo böreklerimizi yağlı kağıt serili tepsimize yatıl şekilde sıralayalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirelim.
- Hemen pişireceksek artan sosumuzun içerisine yumurta sarısını ilave edelim ve her yerine sürelim. Fırına verip 25 dakika pişirelim.
- Ağızlara layık börekler ayran eşliğinde servis yapalım. Sevgiyle kalın hoş kalın🌸 afiyet olsun 😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder