29 Ekim 2021 Cuma

4 Beze İle Baklava Yapımı (Oklavasız) Tarifi

 

4 Beze İle Baklava Yapımı (Oklavasız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt (Ilık olacak)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 75 gram margarin (Oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 fiske tuz
  • Yarım yemek kaşığı sirke
  • Yarım yemek kaşığı limon suyu
  • Bir paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya (Sevenler için)

İçi için;

  • 200 gram ceviz
  • 200 gram fındık içi

Açmak için;

  • 500 gr nişasta

Kızartmak için;

  • 250 gram eritilmiş margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Çeyrek limon

    4 Beze İle Baklava Yapımı (Oklavasız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce baklava hamurunu yapmakla başlayalım kabartma tozu, vanilya, limon, un hariç bütün malzemeyi karıştıralım.
  • Daha sonra onu eleyelim ,malzemenin içine avuç içerisine kabartma tozunu dökelim. Limonu üzerine sıkalım ve hamuru yapmaya başlayalım pürüzsüz kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edelim çünkü nişastalandıkca çekecek.
  • Hamuru 20 dakika dinlendirelim diğer bir tarafta limon hariç şerbet için toz şeker ile suyu karıştıralım 15 dakika bu şekilde kaynasın.
  • Daha sonra limonu ilave edelim 15 dakikada bir şekilde kaynasın altını kapatalım fındık ve cevizi rondodan geçirelim dinlenen hamurdan 4 tane beze yapalım dinlensin birazcık.
  • Görseldeki gibi bol nişasta ile açalım. Daha sonra ortasında nişasta ev bulalım zarf şeklinde katlayalım katladıkça nişasta serpiştirelim, dördüne de aynı işlemi yapalım.
  • İlk yaptığımızdan açmaya başlayalım açıldı kadar açalım ilk yufkayı tepsiye alalım fazlalığını bıçak ile kesip merdane ile tekrar inceltip orta kısmına iki katını bu şekilde devam edelim.
  • Sonra fındık cevizini serpiştirelim bol bir şekilde diğer iki katını da aynı şekilde yapalım.
  • İstediğimiz şekilde keselim, erimiş soğutmuş margarin ile sıvı yağını karıştırıp eşit bir şekilde tatlımıza serpiştirelim.
  • Fırına verme zamanı çok yüksek ateşte pişirmeyin yoksa pişmez hamur kalır ben orta ısıda pişirdim. 140 derecede 40 dakika sürdü.
  • Pişen baklavamızı fırından çıkaralım, iyice soğuması için bekletelim. Baklava buz gibi soğuk olsun şerbet hafif parmağı ısırsın dökün. Baklavanın üstüne eşit bir şekilde 6 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder