Etli Bamya Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kuzu eti (Haşlanmış)
- 2-3yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 1 büyük kuru soğan
- 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1-3 küçük acı biber(İsteğe göre)
- Bamya
- Yarım veya 1 çay bardağı haşlanmış veya konserve nohut
- Su (Yemeği 2 parmak geçecek kadar)
Etli Bamya Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bamyaların uzunluğuna göre ikiye veya üçe kesilir, uçlarınıda kesebilirsin. Yıkamadan öylece bekletiyorsunuz. Et haşlanır, haşlanan etin suyu kaldı ise onuda sonradan yemeğe ekleyebilirsiniz.
- Sonra ellerinizi değdirmeden süzgeç yardımı ile bol sudan bamyaları geçiriyoruz, süzgeci çevirerek. Böylece sonradan salyanı akmasını birazda olsa önlüyoruz.
- Sıvıyağda soğan karıştırarak kavrulur.
- Kavrulmaya yakın bamyaları ekleyip bir kaç tur karıştırdıktan sonra eti ekleyip tekrar bir kaç tur daha karıştırıyoruz. Ocağın ıssısı orta ateşin bir üstü. Salça ile beraber tuz, pulbiber ve karabiberde eklenir ve karıştırarak salça kavrulur.
- Salça ne kadar kavrulur ise o kadar güzel olur. Kavurduktan sonra kaynar su eklenir. Kaynamaya başladıktan sonra üstü kapatılır, ocağın ıssısı aza getirilir ve pişmeye bırakılır.
- Bamyalar iyice yumuşar ise pişmiş demektir.
- Ben yarım saat ağır pişirdim, ağır pişirilmesi lezzet katar. Ben pişmeye yakın bir kaç adet acı biberi tüm olarak tencereye bıraktım ve nohudu ekledim. Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder