Püreli Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan (Orta boy)
- 200 gram kıyma
- 1 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Püre için;
- 3 adet patates
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay k karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar
Püreli Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
- 3 adet patlıcanı uzun uzun üç eşit parçaya bölelim. Fırın tepsisine dizelim ve üzerine zeytinyağı sürelim. 15 dakika pişirelim.
- Püre için patatesleri soyalım ve haşlayalım.
- Diğer tarafta iç harcı hazırlayalım. 1 adet soğan ve sarımsağı 2 yemek kaşığı yağ ile soteleyelim. Kıymayı ilave edelim.
- Domates ve biberleri tuzu karabiberi ilave edelim. 10 dakika soteleyelim.
- Fırından aldığımız patlıcanların ortasını çatalla ezelim ve hazırladığımız harçtan dolduralım.
- Haşlanan patatesleri süzelim ve içine tuz, tereyağı, karabiber ve süt ekleyip güzelce ezelim.
- Yumuşak kıvamdaki püreyi dilerseniz kaşık ile yada buzdolabı poşetine koyup kenarından sıkarak harcın üzerini püre ile kaplayalım.
- Üzerine kasar rendesi koyalım.
- 1 çay bardağı su, 1 tatlı kaşığı salçayı karıştıralım ve tepsiye dökelim.
- Tekrar fırına verelim üzeri kızarana dek pişirelim. Sıcak servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder