29 Ekim 2021 Cuma

Püreli Karnıyarık Tarifi

 

Püreli Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan (Orta boy)
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Püre için;

  • 3 adet patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay k karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar

    Püreli Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 3 adet patlıcanı uzun uzun üç eşit parçaya bölelim. Fırın tepsisine dizelim ve üzerine zeytinyağı sürelim. 15 dakika pişirelim.
  • Püre için patatesleri soyalım ve haşlayalım.
  • Diğer tarafta iç harcı hazırlayalım. 1 adet soğan ve sarımsağı 2 yemek kaşığı yağ ile soteleyelim. Kıymayı ilave edelim.
  • Domates ve biberleri tuzu karabiberi ilave edelim. 10 dakika soteleyelim.
  • Fırından aldığımız patlıcanların ortasını çatalla ezelim ve hazırladığımız harçtan dolduralım.
  • Haşlanan patatesleri süzelim ve içine tuz, tereyağı, karabiber ve süt ekleyip güzelce ezelim.
  • Yumuşak kıvamdaki püreyi dilerseniz kaşık ile yada buzdolabı poşetine koyup kenarından sıkarak harcın üzerini püre ile kaplayalım.
  • Üzerine kasar rendesi koyalım.
  • 1 çay bardağı su, 1 tatlı kaşığı salçayı karıştıralım ve tepsiye dökelim.
  • Tekrar fırına verelim üzeri kızarana dek pişirelim. Sıcak servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder