29 Ekim 2021 Cuma

Hindistan Cevizli Çikolatalı Kuplar Tarifi

 

Hindistan Cevizli Çikolatalı Kuplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket çiğ krema
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 80 gram bitter 80 gram sütlü çikolata
  • 1 paket kakaolu baton kek
  • Yarım paket kakaolu petibör
  • 1 paket hindistan cevizi

    Hindistan Cevizli Çikolatalı Kuplar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle süt şeker yumurta sarısı un nişasta tencereye alınır ve karıştırılarak pişirilir.
  • Kaynayan kremanın altı kapatılır ve üzerine tereyağı ve vanilya ilave edilir çırpılır.
  • Kremanın yarısı bir kaba alınır üzerine çikolatalar, kakao ve çiğ kremanın yarısı eklenir karıştırılır.
  • Kalan krema beyaz muhallebiye ilave edilir. Kek ve bisküviler robottan çekilir ve önce kuplara kek bisküvi karışımı ilave edilir.
  • Üzerine beyaz sonrasında çikolatalı muhallebi ilave edilir ve üstüne hindistan cevizi serpilir.
  • Dolapta en az 3 saat bekletildikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder