Hindistan Cevizli Çikolatalı Kuplar Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket çiğ krema
- 1 yemek kaşığı kakao
- 80 gram bitter 80 gram sütlü çikolata
- 1 paket kakaolu baton kek
- Yarım paket kakaolu petibör
- 1 paket hindistan cevizi
Hindistan Cevizli Çikolatalı Kuplar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle süt şeker yumurta sarısı un nişasta tencereye alınır ve karıştırılarak pişirilir.
- Kaynayan kremanın altı kapatılır ve üzerine tereyağı ve vanilya ilave edilir çırpılır.
- Kremanın yarısı bir kaba alınır üzerine çikolatalar, kakao ve çiğ kremanın yarısı eklenir karıştırılır.
- Kalan krema beyaz muhallebiye ilave edilir. Kek ve bisküviler robottan çekilir ve önce kuplara kek bisküvi karışımı ilave edilir.
- Üzerine beyaz sonrasında çikolatalı muhallebi ilave edilir ve üstüne hindistan cevizi serpilir.
- Dolapta en az 3 saat bekletildikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder