28 Ekim 2021 Perşembe

Karnabahar Patates Graten Tarifi

 

Karnabahar Patates Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg karnabahar
  • 3 adet patates
  • 1 su bardağı rende kasar
  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • Tuz
  • Karabiber

    Karnabahar Patates Graten Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karnabahar ve patates iri parçalar halinde haşlanır, süzülür, küçük parçalar halinde doğranır, borcama alınır.
  • Diğer taraftan sıvı yağ tereyağı eritilip un kavrulur süt katılarak beşamel sos yapılır. Tuz, karabiber katılır ocaktan alınır.
  • karnabaharların üzerine dökülür, yarım su bardağı kaşarda dökülüp karıştırılır. Kalan kaşar peyniri üzerine serpilir.
  • 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir karnabaharı sevmeyenin bile istediği bir yemek olur kendisi yapacaklara şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder