28 Ekim 2021 Perşembe

Bülbül Yuvası Tarifi

 

Bülbül Yuvası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 50 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı elma/üzüm sirkesi
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yaklaşık 4.5 su bardağı un
  • Nişasta

Üzerine sürmek için;

  • 250 gram tereyağı

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • 3-4 damla limon suyu

    Bülbül Yuvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına yumurta, yoğurt, süt, sıvı yağ, erittiğimiz tereyağı, sirke, limon suyu ve tuzu alalım. Malzemelerin hepsini karıştıralım.
  • Üzerine unu yavaş yavaş ekleyelim ve yoğuralım. Elde ettiğimiz hamurun yumuşak kıvamlı olması gerekmektedir.
  • Hamuru tezgaha alalım, toparlayalım. Eşit büyüklükte 8 parçaya keserek, bezeler oluşturalım ve üzerini streçleyerek 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirelim.
  • Süre sonunda bezeleri nişasta yardımı ile açalım. Açtığınız yufkanın ince olması gerekmektedir.
  • Açtığımız yufkayı 4 eşit parçaya keselim. Üzerine çekilmiş ceviz serpelim.
  • Her parçayı tek tek ince bir oklavaya son 2 cm’i sarkacak şekilde saralım.
  • İki ucundan ortaya doğru çekerek hamuru büzelim.
  • Daha sonra oklavayı çıkaralım ve hamurun her iki ucunu birleştirerek daire yapalım.
  • Oklavaya sarmadığımız 2 cm’lik kısım birleştirdiğimiz hamurun taban kısmını oluşturacak şekilde tepsiye koyalım. Tüm bezelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim. Ben bu tarifte, toplamda 35 adet tatlı elde ettim.
  • Üzerine erittiğimiz ve köpüğünü aldığımız tereyağından her yerine gelecek şekilde gezdirelim.
  • Tatlımızı önceden ısıtılmış 170°c fırında, altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık 90 dakika kızartalım.
  • Şerbeti için; tencereye su ile şekeri alalım, karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  • Şerbetimiz kaynadıktan sonra, limon suyunu ilave edelim ve 15 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım.
  • Güzelce kızaran baklavayı fırından alalım ve şerbet ile buluşturalım. Baklava ve şerbetin ikisinin de sıcak olması gerekmektedir.
  • Servis yapmadan önce, tatlılarımızın ortasını fıstık ya da cevizle dolduralım ve servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder