Bülbül Yuvası Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 50 gram tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı elma/üzüm sirkesi
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yaklaşık 4.5 su bardağı un
- Nişasta
Üzerine sürmek için;
- 250 gram tereyağı
Şerbeti için;
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- 3-4 damla limon suyu
Bülbül Yuvası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına yumurta, yoğurt, süt, sıvı yağ, erittiğimiz tereyağı, sirke, limon suyu ve tuzu alalım. Malzemelerin hepsini karıştıralım.
- Üzerine unu yavaş yavaş ekleyelim ve yoğuralım. Elde ettiğimiz hamurun yumuşak kıvamlı olması gerekmektedir.
- Hamuru tezgaha alalım, toparlayalım. Eşit büyüklükte 8 parçaya keserek, bezeler oluşturalım ve üzerini streçleyerek 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirelim.
- Süre sonunda bezeleri nişasta yardımı ile açalım. Açtığınız yufkanın ince olması gerekmektedir.
- Açtığımız yufkayı 4 eşit parçaya keselim. Üzerine çekilmiş ceviz serpelim.
- Her parçayı tek tek ince bir oklavaya son 2 cm’i sarkacak şekilde saralım.
- İki ucundan ortaya doğru çekerek hamuru büzelim.
- Daha sonra oklavayı çıkaralım ve hamurun her iki ucunu birleştirerek daire yapalım.
- Oklavaya sarmadığımız 2 cm’lik kısım birleştirdiğimiz hamurun taban kısmını oluşturacak şekilde tepsiye koyalım. Tüm bezelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim. Ben bu tarifte, toplamda 35 adet tatlı elde ettim.
- Üzerine erittiğimiz ve köpüğünü aldığımız tereyağından her yerine gelecek şekilde gezdirelim.
- Tatlımızı önceden ısıtılmış 170°c fırında, altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık 90 dakika kızartalım.
- Şerbeti için; tencereye su ile şekeri alalım, karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
- Şerbetimiz kaynadıktan sonra, limon suyunu ilave edelim ve 15 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım.
- Güzelce kızaran baklavayı fırından alalım ve şerbet ile buluşturalım. Baklava ve şerbetin ikisinin de sıcak olması gerekmektedir.
- Servis yapmadan önce, tatlılarımızın ortasını fıstık ya da cevizle dolduralım ve servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder