29 Ekim 2021 Cuma

Karnıyarık Tenceresinde İzmir Köfte Tarifi

 

Karnıyarık Tenceresinde İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 200 gram kıyma
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 tane orta boy patates
  • 1 tane orta boy domates
  • 1 tane kapya biber (isteğe göre)

Üzeri için;

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (çok dolu olmasın)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz

    Karnıyarık Tenceresinde İzmir Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte için; kuru soğanı çok ince olacak şekilde doğrayalım, sarımsağı rendeleyip,maydanozu incecik kıyalım ,kalan bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp güzelce yoğuralım.
  • Köfte harcını buzdolabı poşetine koyup buzdolabında 1-2 saat kadar dinlendirelim.
  • Patateslerin kabuğunu soyup elma dilim şeklinde doğrayalım, domates ve biberi de doğrayalım.
  • Köfte harcından bir parça koparıp patateslerin boyutunda şekil verip pişireceğimiz tepsi yada karnıyarık tenceresine yan yana dizelim.
  • Domates ve biber dilimlerini gelişi güzel aralara koyalım.
  • Salçayı ılık su ile açalım.
  • Tuz ve karabiber serpelim .
  • Ardından köfte ve patateslerin üzerine gezdirerek dökelim son olarak üzerine biraz tuz serpelim orta ateşte pişirelim.
  • Pişen yemeğimizi ben pirinç pilavı ve karışık salata ile servis ettim.
  • 🌹afiyet olsun 🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder