29 Ekim 2021 Cuma

Yemeyen Pişman Perişan Kurabiye Tarifi

 

Yemeyen Pişman Perişan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 g yumuşak margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)
  • 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
  • 1 su bardağından az kuru üzüm
  • Portakal kabuğu rendesi
  • Yarım su bardağı damla çikolata

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Yemeyen Pişman Perişan Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Margarin ve toz şeker ve yumurta iyice karıştırılır, ister elle ister mikser yoğurma ucuyla.
  • Ardından sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
  • Un, kabartma tozu ve tarçın elenerek karışıma yavaş yavaş eklenir. İyice karıştırılır.
  • Hamur olunca kaptan ayrılıyor ve ele yapışmıyor sonrasında katı malzemeler eklenir.
  • Ceviz ,üzüm, damla çikolata vb karıştırılır.
  • Hamuru hiç şekil vermeden cevizden büyük şekilde koparıp direk tepsiye yerleştirin hafif dağıtabilirsiniz hiç şekil vermenize gerek yok.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk kadar altı üstü iyice kızarana kadar pişirilir.
  • Dışı kıtır kıtır içi daha yumuşak yerken zorlamayan bir kurabiye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder