Yemeyen Pişman Perişan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 g yumuşak margarin
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)
- 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
- 1 su bardağından az kuru üzüm
- Portakal kabuğu rendesi
- Yarım su bardağı damla çikolata
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Yemeyen Pişman Perişan Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Margarin ve toz şeker ve yumurta iyice karıştırılır, ister elle ister mikser yoğurma ucuyla.
- Ardından sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
- Un, kabartma tozu ve tarçın elenerek karışıma yavaş yavaş eklenir. İyice karıştırılır.
- Hamur olunca kaptan ayrılıyor ve ele yapışmıyor sonrasında katı malzemeler eklenir.
- Ceviz ,üzüm, damla çikolata vb karıştırılır.
- Hamuru hiç şekil vermeden cevizden büyük şekilde koparıp direk tepsiye yerleştirin hafif dağıtabilirsiniz hiç şekil vermenize gerek yok.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk kadar altı üstü iyice kızarana kadar pişirilir.
Dışı kıtır kıtır içi daha yumuşak yerken zorlamayan bir kurabiye.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder