Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet ayva
- Her yarım ayva için 2 yemek kaşığı toz şeker
- 3-4 adet karanfil
- 2 çubuk tarçın
Kararmaması için;
- Yarım limon
- Su
Üzeri için;
- Kaymak
- File antep fıstığı
Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ayvaları soyup ikiye bölüp içini temizliyoruz çekirdekleri kenara alıp bekletiyoruz.
- Limonu sıkıp üzerine su ilave edip ayvaları suda 5 dakika kadar bekletiyoruz.
- Sonrasında yarım ayvaları limonlu sudan çıkarıp tencereye alıp üzerine 2 yemek kaşığı şeker ilave ediyoruz.
- Karanfil tarçın ve ayva çekirdeklerini ve yarım su bardağı suyu da ekleyip kısık ateşte 45 dakika kadar pişiriyoruz ve yumuşayınca ocaktan alıyoruz.
- Soğuyan ayvaları kaymak ile servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder