29 Ekim 2021 Cuma

Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi

 

Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet ayva
  • Her yarım ayva için 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3-4 adet karanfil
  • 2 çubuk tarçın

Kararmaması için;

  • Yarım limon
  • Su

Üzeri için;

  • Kaymak
  • File antep fıstığı

    Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ayvaları soyup ikiye bölüp içini temizliyoruz çekirdekleri kenara alıp bekletiyoruz.
  • Limonu sıkıp üzerine su ilave edip ayvaları suda 5 dakika kadar bekletiyoruz.
  • Sonrasında yarım ayvaları limonlu sudan çıkarıp tencereye alıp üzerine 2 yemek kaşığı şeker ilave ediyoruz.
  • Karanfil tarçın ve ayva çekirdeklerini ve yarım su bardağı suyu da ekleyip kısık ateşte 45 dakika kadar pişiriyoruz ve yumuşayınca ocaktan alıyoruz.
  • Soğuyan ayvaları kaymak ile servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder