Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- Yarım paket tereyağı
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı ucuyla tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 4 adet yumurta (Orta büyüklükte)
Kreması için;
- 4 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
- Çikolata sosu
Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamur hazırlanır bunun için yumurta ve un hariç bütün malzemeler tencereye alınır.
- Orta ateşte malzemeler karıştırılarak tereyağı eritilir. Karışım fokurdayınca ocağın altı kısılır ve önceden hazırlanan bir şu bardağı un birden boşaltılır bu esnada hamur iyice karıştırılır. Topak topak un kalmamasına dikkat edilir.
- Kısık ateşte yaklaşık 5 dakika kadar hamur dövülerek karıştırılır ve ocaktan alınarak derin bir kaba konularak soğumaya bırakılır.
- El yakmayacak bir sıcaklıkta olunca 4 adet yumurta teker teker çırpıcı ile çırpılıp 4 adet yumurta tamamlanınca kaşık yardımıyla fırın kabına uygun boyutlarda hamur yerleştirilir.
- 20 dakika tepside dinlendirilen hamur önceden ısıtılan 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Bu esnada kontrollü olmalısınız fırından fırına değişiklik gösterebilir.
- Sonra fırının alt ayarı kapatılarak fırının içinde 10 dakika kadar kontrollü olarak pişirilir. Sonra fırından alınarak soğutulur.
- Krema için tereyağı hariç bütün malzemeler tencereye alınır iyice karıştırılır ve orta ateşte kaynayana kadar karıştırılır sonra tereyağı eklenir ve eriyinceye kadar karıştırılarak ocaktan alınır.
- Ayrı bir kapta çikolata sosu pakette belirtilen tarifine uygun hazırlanır.
- Soğuyan hamurun içi yarım olarak kesilir içine soğuyan kremadan bolca eklenir. Bütün hamur bitene kadar bu işlem tekrarlanır.
- En sonunda çikolata sosu eklenir dilenirse üzerine fındık, ceviz ya da fıstık serpiştirilebilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder