29 Ekim 2021 Cuma

Nostalji Kokan Tabaklarda Ekmekler Tarifi

 

Nostalji Kokan Tabaklarda Ekmekler Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 7-8 su bardağı un

Üzerine;

  • Sıvı yağ

    Nostalji Kokan Tabaklarda Ekmekler Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 4 su bardağı ılık su ve 1 paket kuru mayayı karıştırıyorum. 10 dakika bekletiyorum.
  • Daha sonra 1 yemek kaşığı tuz ve unu ekleyip yoğuruyoruz.
  • 1 saat mayalanması için dinlendiriyorum.
  • Ben dört tane emaye tabaklarda yaptım, tabakların boyutlarına göre hamurdan alıp yuvarladım.
  • Üzerine sıvı yağ ile yağladım.
  • Üzerini kapatıp 45 dakika mayalanması için beklettim.
  • Fırını ısıtmadan önce ısıya dayanıklı bir kaba su koymayı unutmayın.
  • Su baharı ekmeklerin yumuşacık olmasını sağlayacaktır.
  • Önceden ısıtılmış 220° fırında 50 dakika pişirdim.
  • İlk sıcağa çıktıktan sonra servis edebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder