Nostalji Kokan Tabaklarda Ekmekler Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 7-8 su bardağı un
Üzerine;
- Sıvı yağ
Nostalji Kokan Tabaklarda Ekmekler Tarifi Nasıl Yapılır?
- 4 su bardağı ılık su ve 1 paket kuru mayayı karıştırıyorum. 10 dakika bekletiyorum.
- Daha sonra 1 yemek kaşığı tuz ve unu ekleyip yoğuruyoruz.
- 1 saat mayalanması için dinlendiriyorum.
- Ben dört tane emaye tabaklarda yaptım, tabakların boyutlarına göre hamurdan alıp yuvarladım.
- Üzerine sıvı yağ ile yağladım.
- Üzerini kapatıp 45 dakika mayalanması için beklettim.
- Fırını ısıtmadan önce ısıya dayanıklı bir kaba su koymayı unutmayın.
- Su baharı ekmeklerin yumuşacık olmasını sağlayacaktır.
- Önceden ısıtılmış 220° fırında 50 dakika pişirdim.
- İlk sıcağa çıktıktan sonra servis edebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder