28 Ekim 2021 Perşembe

Tam Ölçülü Yumuşacık Pankek Tarifi

 

Tam Ölçülü Yumuşacık Pankek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Pudra şekeri
  • Bal
  • Bitter çikolata
  • Nutella 

    Tam Ölçülü Yumuşacık Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pankek yapmak için; öncelikle yumurtalar ve şekeri uygun bir karıştırma kabına alarak iyice çırpalım.
  • Süt, un, kabartma tozu, vanilya ilave çırpma teli ile çırpalım. Siz dilerseniz mikser ile de çırpabilirsiniz.
  • Kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde hamur hazırlayalım.
  • Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağı dökelim, fırça yardımı ile her tarafına dağıtalım (Sıvı yağı az kullanmak pankek yapmanın püf noktalarındandır)
  • 1 büyük kaşık hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılmasını bekleyelim.
  • Üzeri göz göz olmaya başlayan pankeklerimizi spatula yardımı ile ters çevirelim. Diğer taraflarını da pişirelim.
  • Her iki tarafı da pişen pankeklerimizi servis tabağına alalım.
  • Üzerine pudra şekeri serpilerek zevkinize göre muz, kivi, çilek, çikolata, bal, sürülebilir çikolata, reçel ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder