Zeytinyağlı Beyaz Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo barbunya
- 1 büyük havuç
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 kesme şeker
- Yeteri kadar tuz
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- Yeteri kadar kaynar su
Zeytinyağlı Beyaz Barbunya Pilaki Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanı ince doğruyoruz.
- Tencereye yağımızı ilave edelim kavuralım.
- O arada havucumuzu, kapya biberi ufak ufak doğrayalım.
- Domatesi rendeleyelim.
- Salça ilave edelim kavuralım.
- Tuzunu şekeri ve barbunyayı ilave edelim.
- Üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su ilave edelim pişirelim.
- Zeytin yağlı olduğu için çok sulu olmayacak üzerine maydanoz serpelim afiyet olsun hepsi bu kadar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder