23 Ekim 2021 Cumartesi

Zeytinyağlı Beyaz Barbunya Pilaki Tarifi

 

Zeytinyağlı Beyaz Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo barbunya
  • 1 büyük havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 kesme şeker
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • Yeteri kadar kaynar su

    Zeytinyağlı Beyaz Barbunya Pilaki Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanı ince doğruyoruz.
  • Tencereye yağımızı ilave edelim kavuralım.
  • O arada havucumuzu, kapya biberi ufak ufak doğrayalım.
  • Domatesi rendeleyelim.
  • Salça ilave edelim kavuralım.
  • Tuzunu şekeri ve barbunyayı ilave edelim.
  • Üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su ilave edelim pişirelim.
  • Zeytin yağlı olduğu için çok sulu olmayacak üzerine maydanoz serpelim afiyet olsun hepsi bu kadar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder