21 Mart 2022 Pazartesi

Su Kullanmadan Yapılan Mayasız Yumuşacık Balon Lavaşlar Tarifi

 

Su Kullanmadan Yapılan Mayasız Yumuşacık Balon Lavaşlar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 buçuk su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

    Su Kullanmadan Yapılan Mayasız Yumuşacık Balon Lavaşlar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına yoğurt ve tuzu ekleyip tuz eriyinceye kadar biraz karıştıralım. Ardından öncelikle 1 bardak un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
  • Geriye kalan unu yavaş yavaş ekleyip elimizle yoğurmaya başlayalım. Yumuşak kıvamda hafiften ele yapışır kıvamda olsun ama öyle çok yapış yapış olmasın tabiki.
  • 3 -4 dakika yoğurduğumuz hamuru hiç beklemeden tezgah üzerine alıp 8 eşit parçaya bölelim.
  • Herbir parçayı elimizde yuvarlayıp beze yapalım. Hamuru açacağımız zemini biraz unlayıp 1 adet bezeyi alalım. Üzerine un serpip merdane ile tatlı tabağı büyüklükte açalım.
  • Üzerindeki fazla unu silkeleyelim çünkü un pişerken yanıp kötü bir görüntü ve duman çıkarıyor.
  • Açtığımız hamuru bir bez üzerine bırakıp üzerinin kurumaması için örtelim ve geriye kalan bütün bezeleri bu şekilde açalım.
  • Açma işlemi bitince orta ateşte yağsız kızdırılmış tavaya 1 adet açtığımız hamuru bırakalım üzerinde minik baloncuklar oluşmaya başlayınca yaklaşık 20 saniye sonra diğer yüzünü çevirelim ve kabarmasını bekleyelim.
  • 20 saniye aralıklarla kabarıncaya kadar ara ara çevirebilirsiniz her bir lavaş yaklaşık 2 dakika da pişiyor.
  • Pişen lavaşın üzerine temiz bez örtelim ve geriye kalan bütün bezeleri bu şekilde pişirelim lavaşları ister dürüm ister kahvaltıda istediğiniz alanda kullanabilirsiniz afiyet olsun hoşçakalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder