Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Süslemek için;
- Benmari usulü eritilmiş çikolata
- Hindistan cevizi
- Toz antep fıstığı
- Pasta süsü
Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri mayonez kıvamı alana kadar iyice çırpın. Üzerine yağı ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın kulak memesi kıvamından biraz sert bir hamur oluyor.
- Daha sonra hamurdan küçük parçalar koparıp resimdeki şekli verin ve 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 8-10 dk pişirin.
- Tamamen soğuduktan sonra ucunu çikolataya batırın ve antep fıstığı, hindistan cevizi veya pasta süsüne bulayın ve çikolatalar donduktan sonra servis yapın afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder