Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet portakal (Suyu ve kabuğu)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un + 2 yemek kaşığı un
Nasıl Yapılır?
- Portakallı kakaolu kek için öncelikle portakalın kabuğunu rendeleyelim.
- Ardından kekin hamuru için uygun bir karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar mikserle çırpalım.
- Sıvı yağ, süt, sıktığımız portakal suyu, un, kabartma tozu, vanilya ve rendelediğimiz portakal kabuklarını ilave ederek tekrardan çırpalım.
- Ben kekimin bir kısmını kakaolu yapacağım bunun için hamurun bir kısmını ayrı bir kaba aktaralım. Üzerine 2 yemek kaşığı kadar kakao ekleyerek çırpalım.
- Elimizde kalan portakallı harca kıvamlarının aynı olması için un ekleyerek tekrar çırpalım.
- Kekin kalıptan kolayca çıkması için kek kalıbımızı sıvı yağ veya tereyağı ile güzelce yağlayalım.
- Ardından hazırladığımız portakallı kek hamurunu kalıba boşaltalım.
- Üzerine hazırladığımız kakaolu harcı gezdirelim.
- Kekimizi önceden ısıttığımız 160 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim.
- Sürenin sonunda güzelce kabaran portakallı kakaolu kekimizi fırından alalım.
- Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirerek çıkartalım. Bu aşamada kekiniz soğumadan kalıptan çıkartmaya çalışırsanız parçalanacaktır.
- Portakal dilimleri, eritilmiş çikolata veya pudra şekeri ile süslediğimiz kekimiz servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder