15 Aralık 2022 Perşembe

Portakallı Kakaolu Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet portakal (Suyu ve kabuğu)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un + 2 yemek kaşığı un

     Nasıl Yapılır?

  • Portakallı kakaolu kek için öncelikle portakalın kabuğunu rendeleyelim.
  • Ardından kekin hamuru için uygun bir karıştırma kabına  yumurta ve toz şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar mikserle çırpalım.
  • Sıvı yağ, süt, sıktığımız portakal suyu, un,  kabartma tozu, vanilya ve rendelediğimiz portakal kabuklarını ilave ederek tekrardan çırpalım.
  • Ben kekimin bir kısmını kakaolu yapacağım bunun için hamurun bir kısmını ayrı bir kaba aktaralım. Üzerine 2 yemek kaşığı kadar kakao ekleyerek çırpalım.
  • Elimizde kalan portakallı harca kıvamlarının aynı olması için un ekleyerek tekrar çırpalım.
  • Kekin kalıptan kolayca çıkması için kek kalıbımızı sıvı yağ veya tereyağı ile güzelce yağlayalım.
  • Ardından hazırladığımız portakallı kek hamurunu kalıba boşaltalım.
  • Üzerine hazırladığımız kakaolu harcı gezdirelim.
  • Kekimizi önceden ısıttığımız 160 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Sürenin sonunda güzelce kabaran portakallı kakaolu kekimizi fırından alalım.
  • Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirerek çıkartalım. Bu aşamada kekiniz soğumadan kalıptan çıkartmaya çalışırsanız parçalanacaktır.
  • Portakal dilimleri, eritilmiş çikolata veya pudra şekeri ile süslediğimiz kekimiz servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder