Malzemeler
- 1 küçük boy karnabahar (taze lekesiz olsun)
- 2-3 adet havuç
- 1 baş sarımsak (8- 10 diş kadar)
- 1 su bardağı üzüm sirkesi (incir veya elma sirkesi de olur )
- 2 dolu yemek kaşığı salamuralık kalın tuz
- 1 silme yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı kadar limon tuzu
- Kavanozu dolduracak kadar kaynar su
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karnabaharın kök kısmını çıkarıp aldıktan sonra ister elinizle isterseniz bıçak kullanarak karnabaharı küçük küçük parçalara bölün .
- Sonrasında havuçların kabuğunu soyup parmak şeklinde doğrayalım ve sebzeleri güzelce yıkadıktan sonra yıkanıp kurulanmış temiz bir kavanoza karışık bir şekilde sebzeleri ilave edelim .
- Sarımsakları aralara serpiştirmeye dikkat edelim .
- Sonrasında tuzu ,şekeri ,limon tuzunu, sirke ve son olarak kavanozun üstünden 2 parmak boşluk kalacak şekilde kaynar su ilave edelim ve yeni bir kapak ile ağzını sıkıca kapatalım eğer ki turşunuzu hemen kullanacaksanız eski bir kapakta kullanabilirsiniz ama uzun süre turşunuzu açmayacaksanız yeri kapak kullanmanızı tavsiye ederim.
- Vakumlama yapabilmesi için sonra kapağı dikkatli bir şekilde elimizi yakmadan sıkıca kapatalım ve kavanozu alt üst ederek tuz ve şekerin erimesini sağlayalım.
- Kavanozu ters çevirip soğuyana kadar bu şekilde bekletelim soğuduktan sonra kavanoz yine çevirelim ,serin bur ortamda 5 gün sonra açabilirsiniz turşunuzu hatta ben 4cü gün açtım ekşiliği kıtırlığı her şeyi tam olmuştu .
- Turşunuzu açtıktan sonra buzdolabında saklama kabında muhafaza edin eğer ki hemen açmayacaksanız serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz ,bir tarifimizin daha sonuna geldik görüşmek üzere hoşça kalın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder