Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- 2,5 yemek kaşığı kakao
Nasıl Yapılır?
- İlk önce kek kalıbınızı güzelce tereyağı veya margarin ile yağlayıp her yerine gelecek şekilde un serpin. Fazla unu dökün.
- Kek kalıbını buzlukta veya buzdolabında kek harcını hazırlayana kadar bekletin.Bunu kek yapışmasın kalıptan daha temiz çıksın diye yapıyoruz.
- Oda ısısında olan yumurtaları çırpma kabına alın üzerine şekeri ekleyip iyice çırpın.
- Süt ve sıvı yağ ekleyip biraz daha çırpın.
- Son olarak unu, kabartma tozu ve vanilyayi eleyerek ekleyin çırpın.
- Bu harçtan 1 su bardağı kadar ayırıp içine kakaoyu ekleyip karıştırın.
- Kıvamı katı olursa biraz süt ekleyin.
- Kek kalıbını buzluktan çıkarıp kek harcını döküp yayın.
- Ortasına kakaolu harcı döküp spatula,tahta kaşıgin sapı da olur onun gibi birşey ile çevire çevire biraz karışmasını sağlayın.
- 180 derece fırında 30 dakika kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp 10 dakika dinlenmeye bırakın.
- Dinlenen kekin üzerine servis tabağı koyup ters çevirin.
- Dilimleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder