Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Alman Orijinal Çizkek (Käsekuchen) Tarifi

 

Malzemeler

  • 150 gr un (1 su bardağı)
  • 60gr şeker (3 yemek kaşığı)
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 60 gr yumuşak tereyağ

İç harcı için;

  • 1 kg quark (bulamayanlar için yarı süzme yoğurt yarı labne)
  • 200ml süt (1 su bardağı)
  • 200ml sıvı yağ ( 1 su bardağı)
  • 200gram şeker ( 1 su bardağı)
  • 2 paket vanilya puding tozu (2x37g)
  • 4 adet yumurta (çok büyük ise 3)
  • 1 paket vanilya şekeri

    Nasıl Yapılır?

  • Hamur için tüm malzemeleri yoğurun.
  • Tabanı yağlı fırın kağıdı olan kelepçeli pasta kalıbına (28cm) koyun ve hamurun 3te 2sini.
  • Tabanına yayın ve diğer kalan hamuru 3cm.
  • Yüksekliğinde bir kenar çekin. Hamurlu kalıbı buzdolabına kaldırın. Dolgusu için yumurta hariç tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın, ve son olarak yumurtaları tek tek ekleyip çırpın.
  • Kremayı kalıba dökün. Tezgaha 2-3 kez vurun ki hava varsa çıksın. Fırına tabanına mutlaka sıcağa dayanıklı kapta su koyun.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 1 saat 15 dakika boyunca pişirin. Fırından fırına farklı olabileceğinden siz yinede kontrol edin.
  • Pişirdikten sonra iç kısmını sallayınca cıvık gibi olacaktır bu gayet normal.
  • Oda sıcaklığında iyice soğuduktan sonra buzdolabında en az 3-4 saat soğutun, 1 gece evvelinde de yapılır hatta tavsiye ediyorum. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun🥰.
  • Not:orjinali böyle sade ama siz dilerseniz üzerine pudra şekeri veya meyve ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?