Alman Orijinal Çizkek (Käsekuchen) Tarifi

 

Malzemeler

  • 150 gr un (1 su bardağı)
  • 60gr şeker (3 yemek kaşığı)
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 60 gr yumuşak tereyağ

İç harcı için;

  • 1 kg quark (bulamayanlar için yarı süzme yoğurt yarı labne)
  • 200ml süt (1 su bardağı)
  • 200ml sıvı yağ ( 1 su bardağı)
  • 200gram şeker ( 1 su bardağı)
  • 2 paket vanilya puding tozu (2x37g)
  • 4 adet yumurta (çok büyük ise 3)
  • 1 paket vanilya şekeri

    Nasıl Yapılır?

  • Hamur için tüm malzemeleri yoğurun.
  • Tabanı yağlı fırın kağıdı olan kelepçeli pasta kalıbına (28cm) koyun ve hamurun 3te 2sini.
  • Tabanına yayın ve diğer kalan hamuru 3cm.
  • Yüksekliğinde bir kenar çekin. Hamurlu kalıbı buzdolabına kaldırın. Dolgusu için yumurta hariç tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın, ve son olarak yumurtaları tek tek ekleyip çırpın.
  • Kremayı kalıba dökün. Tezgaha 2-3 kez vurun ki hava varsa çıksın. Fırına tabanına mutlaka sıcağa dayanıklı kapta su koyun.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 1 saat 15 dakika boyunca pişirin. Fırından fırına farklı olabileceğinden siz yinede kontrol edin.
  • Pişirdikten sonra iç kısmını sallayınca cıvık gibi olacaktır bu gayet normal.
  • Oda sıcaklığında iyice soğuduktan sonra buzdolabında en az 3-4 saat soğutun, 1 gece evvelinde de yapılır hatta tavsiye ediyorum. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun🥰.
  • Not:orjinali böyle sade ama siz dilerseniz üzerine pudra şekeri veya meyve ekleyebilirsiniz.

Yorumlar