Malzemeler
- 1 su bardağı pekmez
- 5 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 çay bardağı antep fıstığı
Nasıl Yapılır?
- Pekmezi suyu ve nişastayı tencereye ekleyip iyice karıştıralım. Ocağa koyup orta ateşte pişirmeye başlayalım. Burada dikkat edin başından ayrılmayın karıştırmayı hiç bırakmayınki topaklanma yada dibe yapışma olmasın çok çabuk kıvam alıyor.
- Katılaşıp muhallebi kıvamına gelince zeytin yağı ekleyip karıştırmaya devam edelim. Karışımımız yağı çekince ocaktan alalım. Antep fıstığını ve susamı ekleyip karıştıralım ve sunuma gecelim.
- Servis etmek istediğiniz kabı suyla ıslatıp fazla suyunu aldıktan sonra asidemizi kaba dökelim.
- İster ılık ister soğuk servis yapabilirsiniz ben sunum için 1 saat kadar dolapta beklettim üzerinede antep fıstığı ekledim veee sonuç resimlerde. 😉 yapanlara ve yiyenlere afiyet olsun 😋🤗.
Not:antep fıstığı ve susam şart değil isteğe bağlıdır. İsterseniz fındık badem de ekleyebilirsiniz veya bunları eklemeden de yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder