Malzemeler
İç harcı için;
- 5 -6 elma
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
Kek hamuru için;
- 1 su bardağı şeker
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- Elmaları rendeleyelim. Tarçın ve şekerle elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Soğumaya bırakalım.
- Kekin hamuru için; yumurta ve şekeri 3-4 dakika çırpalım. Diğer malzemeleri ekleyip tekrar çırpalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine önce elmaları serelim. Üzerine kek hamurunu eşit miktarda yavaş yavaş dökelim. Elma harcı gözükmesin.
- 200 c fırında 20 -25 dk kadar pişirelim. Kontrollü pişirelim. Her fırının pişirmesi farklı oluyor.
- Pişme işleminden sonra iyice soğuyana kadar bekleyelim. 2. Bir yağlı kağıt yayalım üstüne alt üst çevirelim (birinin ya da bir tepsinin yardımıyla) ilk yağlı kağıdımızı çıkaralım.
- Diğer yağlı kağıtla rulo yapalım. Çok az bekleyip açalım. Bu sefer yağlı kağıtsiz rulo yapalım. Pudra şekeriyle serpip 2 parmak kalınlığında kesip servis yapabiliriz. Afiyet olsun
Üzeri için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder