18 Aralık 2022 Pazar

Elmalı Rulo Pasta Tarifi

 

Malzemeler

İç harcı için;

  • 5 -6 elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kek hamuru için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Üzeri için;

    • Pudra şekeri

      Nasıl Yapılır?

    • Elmaları rendeleyelim. Tarçın ve şekerle elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Soğumaya bırakalım.
    • Kekin hamuru için; yumurta ve şekeri 3-4 dakika çırpalım. Diğer malzemeleri ekleyip tekrar çırpalım.
    • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine önce elmaları serelim. Üzerine kek hamurunu eşit miktarda yavaş yavaş dökelim. Elma harcı gözükmesin.
    • 200 c fırında 20 -25 dk kadar pişirelim. Kontrollü pişirelim. Her fırının pişirmesi farklı oluyor.
    • Pişme işleminden sonra iyice soğuyana kadar bekleyelim. 2. Bir yağlı kağıt yayalım üstüne alt üst çevirelim (birinin ya da bir tepsinin yardımıyla) ilk yağlı kağıdımızı çıkaralım.
    • Diğer yağlı kağıtla rulo yapalım. Çok az bekleyip açalım. Bu sefer yağlı kağıtsiz rulo yapalım. Pudra şekeriyle serpip 2 parmak kalınlığında kesip servis yapabiliriz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder