Malzemeler
Kek için;
- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 çimdik tuz
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Krema için;
- 800 ml süt
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Ara katlar için;
- 2-3 tane muz
- Hazır karamel sosu
Süslemek için;
- Hindistan cevizi tozu
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kremasını hazırlayalım bunun için tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alalım. Kaynayana dek çırpmaya devam edelim.
- 2-3 dk kaynayıp koyulaşınca ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyelim. İnce bir süzgeçten geçiren geniş bir kaba aktarın üzerine streç folyo geçirip soğumaya bırakın.
- Kek için; yumurtaların akını ve sarısını ayıralım. Beyazlarını bir kabın içinde tuzu ekleyip çırpmaya başlayalım. Şekerin yarısını ilave ederek sert akmayan köpüklü bir kıvama kadar çırpın.
- Ayrı bir kaba yumurta sarılarını ve şekerin kalan yarısını ekleyip çırpmaya başlayın. Sıcak suyuda yavaş yavaş ilave edip beyazlaşıp köpük gibi olana kadar çırpalım.
- Un, nişasta, kakao, kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyip çırpalım. Yumurta akınıda 2 veya 3 seferse ekleyip spatula ilr fazla karıştırmadan yedirelim.
- Tamamen homojen olan kek karışımını yağlı kağıt serili 20 veya 18 cm kalıba döküp 1-2 kez tezgaha vuralım ve 170 derece fırında 35-40 dk kontrollü pişirelim. Bende 30 dk da pişti.
- Fırındam çıkan keki kalıptan çıkarıp yağlı kağıt serili telin üzerine ters çevirip soğumaya bırakalım.
- Kek ve krema soğuduktan sonra keki 2 kez kesin ve servis tabagına bir kek dilimden yerleştirip kremadan sürün. Üzerine muz dilimleri yerleştirip karamel sosundan gezdirin ve diğer bir kek diliminden koyun.
- Aynısını tekrar edip kalan kremayı pastanın her yerini kaplayın. Hindistan cevizi tozu ile dilediğiniz gibi süsleyip servise kadar buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder