18 Aralık 2022 Pazar

Çikolatalı Muzlu Karamelli Pasta Tarifi

 

Malzemeler

Kek için;

  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 çimdik tuz
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Krema için;

  • 800 ml süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Ara katlar için;

  • 2-3 tane muz
  • Hazır karamel sosu

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi tozu

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kremasını hazırlayalım bunun için tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alalım. Kaynayana dek çırpmaya devam edelim.
  • 2-3 dk kaynayıp koyulaşınca ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyelim. İnce bir süzgeçten geçiren geniş bir kaba aktarın üzerine streç folyo geçirip soğumaya bırakın.
  • Kek için; yumurtaların akını ve sarısını ayıralım. Beyazlarını bir kabın içinde tuzu ekleyip çırpmaya başlayalım. Şekerin yarısını ilave ederek sert akmayan köpüklü bir kıvama kadar çırpın.
  • Ayrı bir kaba yumurta sarılarını ve şekerin kalan yarısını ekleyip çırpmaya başlayın. Sıcak suyuda yavaş yavaş ilave edip beyazlaşıp köpük gibi olana kadar çırpalım.
  • Un, nişasta, kakao, kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyip çırpalım. Yumurta akınıda 2 veya 3 seferse ekleyip spatula ilr fazla karıştırmadan yedirelim.
  • Tamamen homojen olan kek karışımını yağlı kağıt serili 20 veya 18 cm kalıba döküp 1-2 kez tezgaha vuralım ve 170 derece fırında 35-40 dk kontrollü pişirelim. Bende 30 dk da pişti.
  • Fırındam çıkan keki kalıptan çıkarıp yağlı kağıt serili telin üzerine ters çevirip soğumaya bırakalım.
  • Kek ve krema soğuduktan sonra keki 2 kez kesin ve servis tabagına bir kek dilimden yerleştirip kremadan sürün. Üzerine muz dilimleri yerleştirip karamel sosundan gezdirin ve diğer bir kek diliminden koyun.
  • Aynısını tekrar edip kalan kremayı pastanın her yerini kaplayın. Hindistan cevizi tozu ile dilediğiniz gibi süsleyip servise kadar buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder