Malzemeler
- Orta boy sarmalık lahana
- 2 su bardağı pirinç
- 500 gram kıyma
- 2-3 tane kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Zeytinyağ (harcın alabildiği kadar)
Pişirirken;
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Sıcak su
Nasıl Yapılır?
- Lahana yapraklarını bütün çıkacak şekilde dikkatlice ayırın. Yumuşayana kadar kaynar suda haşlayın.
- İç harç için soğan, sarımsağı incecik kıyın ya da rondodan geçirin. Yıkadığınız pirinçleri, kıyma ve baharatları hepsini karıştırıp elinizle yoğurun.
- Haşlanan lahana yapraklarından 2-3 parmak genişliğinde şeritler kesin. Baş kısımlara harçtan koyup muska şeklinde sarın. (koyduğunuz harcı elinizle üçgen şekline getirirseniz kolay sararsınız)
- Sarma işlemi bitince hepsini tencereye dizin. Salçalı suyu hazırlayın ve üzerine ekleyin.
- Üstüne çıkacak kadar sıcak su da ekleyip biraz zeytinyağ gezdirin. Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin. Afiyet olsun 🌸
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder