Malzemeler
- Orta boy sarmalık lahana
 - 2 su bardağı pirinç
 - 500 gram kıyma
 - 2-3 tane kuru soğan
 - 2-3 diş sarımsak
 - 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
 - 1 yemek kaşığı biber salçası
 - Tuz
 - Karabiber
 - Kırmızı toz biber
 - Zeytinyağ (harcın alabildiği kadar)
 
Pişirirken;
- 1 yemek kaşığı salça
 - Tuz
 - Sıcak su
Nasıl Yapılır?
 - Lahana yapraklarını bütün çıkacak şekilde dikkatlice ayırın. Yumuşayana kadar kaynar suda haşlayın.
 - İç harç için soğan, sarımsağı incecik kıyın ya da rondodan geçirin. Yıkadığınız pirinçleri, kıyma ve baharatları hepsini karıştırıp elinizle yoğurun.
 - Haşlanan lahana yapraklarından 2-3 parmak genişliğinde şeritler kesin. Baş kısımlara harçtan koyup muska şeklinde sarın. (koyduğunuz harcı elinizle üçgen şekline getirirseniz kolay sararsınız)
 - Sarma işlemi bitince hepsini tencereye dizin. Salçalı suyu hazırlayın ve üzerine ekleyin.
 - Üstüne çıkacak kadar sıcak su da ekleyip biraz zeytinyağ gezdirin. Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin. Afiyet olsun 🌸
 
Yorumlar
Yorum Gönder