Etli Lahana Sarma Tarifi

 

Malzemeler

  • Orta boy sarmalık lahana
  • 2 su bardağı pirinç
  • 500 gram kıyma
  • 2-3 tane kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Zeytinyağ (harcın alabildiği kadar)

Pişirirken;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Sıcak su

    Nasıl Yapılır?

  • Lahana yapraklarını bütün çıkacak şekilde dikkatlice ayırın. Yumuşayana kadar kaynar suda haşlayın.
  • İç harç için soğan, sarımsağı incecik kıyın ya da rondodan geçirin. Yıkadığınız pirinçleri, kıyma ve baharatları hepsini karıştırıp elinizle yoğurun.
  • Haşlanan lahana yapraklarından 2-3 parmak genişliğinde şeritler kesin. Baş kısımlara harçtan koyup muska şeklinde sarın. (koyduğunuz harcı elinizle üçgen şekline getirirseniz kolay sararsınız)
  • Sarma işlemi bitince hepsini tencereye dizin. Salçalı suyu hazırlayın ve üzerine ekleyin.
  • Üstüne çıkacak kadar sıcak su da ekleyip biraz zeytinyağ gezdirin. Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin. Afiyet olsun 🌸

Yorumlar