Malzemeler
- 8 tane uzun milföy
- 3 tane yumurta sarısı
- 100 gram şeker
- 1 tatlı kaşığı vanilya özü
- 50 gram nişasta
- 500 ml süt
- 20 gram tereyağ
Üzeri için;
- Beyaz çikolata ve bitter çikolata
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle milföy hamurlarımızı 4 eşit parçaya bölüp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz ve üzerlerini çatal ile deliyoruz.
- En üste tekrar yağlı kağıt serip ağırlık atıyoruz hamur kabarmaması için.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika kadar pişiriyoruz.
- Tenceremizde süt ve vanilyalı kaynatıyoruz.
- Ayrı bir kapta yumurta şeker ve nişastayı çırpıp yavaş yavaş kaynamış sütü karıştırıyoruz.
- Hazırlanan harcı tencereye döküp kalınlaşana kadar karıştırıyoruz.
- Ateşten aldıktan sonra tereyağı katıp üstüne değecek şekilde stres filmle soğumasını bekliyoruz.
- Süsleme kısmında üç tane milföyü üst üste getiriyoruz aralarına krema sıkarak.
- Üst süsleme için benmari usulü eritilmiş beyaz çikolatayı yayıyoruz ve bitter çikolata ile süslüyoruz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder