Fransız Milföyü Tarifi

 

Malzemeler

  • 8 tane uzun milföy
  • 3 tane yumurta sarısı
  • 100 gram şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özü
  • 50 gram nişasta
  • 500 ml süt
  • 20 gram tereyağ

Üzeri için;

  • Beyaz çikolata ve bitter çikolata

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle milföy hamurlarımızı 4 eşit parçaya bölüp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz ve üzerlerini çatal ile deliyoruz.
  • En üste tekrar yağlı kağıt serip ağırlık atıyoruz hamur kabarmaması için.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Tenceremizde süt ve vanilyalı kaynatıyoruz.
  • Ayrı bir kapta yumurta şeker ve nişastayı çırpıp yavaş yavaş kaynamış sütü karıştırıyoruz.
  • Hazırlanan harcı tencereye döküp kalınlaşana kadar karıştırıyoruz.
  • Ateşten aldıktan sonra tereyağı katıp üstüne değecek şekilde stres filmle soğumasını bekliyoruz.
  • Süsleme kısmında üç tane milföyü üst üste getiriyoruz aralarına krema sıkarak.
  • Üst süsleme için benmari usulü eritilmiş beyaz çikolatayı yayıyoruz ve bitter çikolata ile süslüyoruz. Afiyet olsun 

Yorumlar