Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Çubuk tarçın
- Kuru gül
Nasıl Yapılır?
- Pirinci bolca yıkayalım ve tenceremize alalım 2 su bardağı su ile haşlayalım.
- Dibi tutmadan tamamen suyu çekilene kadar haşlayalım.
- Sonra üzerine 5 su bardağı sütü ve 1 su bardağı toz şekeri ilave edelim orta ateşte kaynamaya bırakalım.
- Ayrı bir kasede yarım çay bardağı süte 2 yemek kaşığı nişasta ve 1 adet yumurta sarısı ekleyip iyice çırpalım.
- Kaynayan ve kıvam alan sütlaca tencereden 1 kepçe süt alıp hazırladığımız nişastalı sosumuza ekleyelim. Yavaş yavaş karıştırarak içine dökelim. (çorba terbiyesi yaptığımız gibi)
- En son da 1 adet vanilya ilave edelim karıştırıp ısıya dayanıklı fırın kaselerimize alalım.
- Kaselerin yarısına kadar tepsimize su koyalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırınımızda 10- 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Soğuduktan sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder