20 Aralık 2022 Salı

Fırın Sütlaç (Tam Kıvamında) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Çubuk tarçın
  • Kuru gül

    Nasıl Yapılır?

  • Pirinci bolca yıkayalım ve tenceremize alalım 2 su bardağı su ile haşlayalım.
  • Dibi tutmadan tamamen suyu çekilene kadar haşlayalım.
  • Sonra üzerine 5 su bardağı sütü ve 1 su bardağı toz şekeri ilave edelim orta ateşte kaynamaya bırakalım.
  • Ayrı bir kasede yarım çay bardağı süte 2 yemek kaşığı nişasta ve 1 adet yumurta sarısı ekleyip iyice çırpalım.
  • Kaynayan ve kıvam alan sütlaca tencereden 1 kepçe süt alıp hazırladığımız nişastalı sosumuza ekleyelim. Yavaş yavaş karıştırarak içine dökelim. (çorba terbiyesi yaptığımız gibi)
  • En son da 1 adet vanilya ilave edelim karıştırıp ısıya dayanıklı fırın kaselerimize alalım.
  • Kaselerin yarısına kadar tepsimize su koyalım.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırınımızda 10- 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Soğuduktan sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder