Malzemeler
Hamur için
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kg un
- 1,5 kg ıspanak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı pulbiber
- 1 büyük soğan
- 1 su bardağı dolu dolu beyaz peynir
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 100 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ıspanaklı harcı yapılır tavaya sıvı yağ ve ince doğranmış soğanı alın.
- Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
- Salça tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Yıkanıp süzülmüş ıspanağı ekleyip kısık ateşte suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin.
- Pişen ıspanağı soğumaya bırakın soğuduktan sonra beyaz peyniri ekleyip kullanın.
- Hamur için yoğurt sıvı yağ süt ve tüm hamur malzemelerini karıştırma kabına alın.
- Orta sertlikte bir hamur yapın üzerini örtüp 10 dakika dinlendirin.
- Daha sonra hamuru beze yapın ve bezeleri unlayarak tek tek açın.
- Aralarına fırça ile tereyağı sıvı yağ karışımı sürüp bezeler yarılanınca peynirli ıspanak harcını dökün her tarafına yayıp geri kalan yufkaları da aynı şekilde unlayıp oklava ile açıp bırakın bu şekilde yufkaları bitirince üzerini düzeltip kesimi yapın.
- Yumurta ve yoğurdu karıştırıp üzerine sürün.
- Bol susam ve çörekotu serpip önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızartın. Afiyet olsun.
İç harcı
Üzerine
Ara katlar için
Not:ben ince ve çıtır olmasını istediğim için bu malzemelerden 1 büyük 1 küçük tepsi börek yaptım siz dilerseniz daha kalın yaparsınız bu malzemelerde tek tepsi çıkarırsınız).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder