Malzemeler
- 1 adet bütün tavuk (1.350 gram kullandım siz aile sayınıza göre daha büyük kullanabilirsiniz)
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı oda ısısında tereyağ
- 1 yemek kaşığı mayonez
- Yarım çay bardağı zeytinyağ (veya sıvı yağ)
- 1 çay kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz salçanızın tuz oranına göre ayarlayın
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 10 adet arpacık soğan
- 3 diş sarımsak
Nasıl Yapılır?
- Tavuğu yıkayıp iyice kurulayalım. Bütün sos malzemelerini ilave ederek iyice çırpalım tavuğun altına üzerine sosu eşit sürelim kanat ve ayak kısımlarını kürdanla tutuşturalım veya iple bağlayalım.
- Tekrar sosu üzerine sürelim. Ben soğanları ve sarımsakları tavuğun içine koydum siz isterseniz sebzelerle tepside pişirebilirsiniz. Patates ve havuçlara iki yemek kaşığı sıvı yağ yarım çay kaşığı tuz bir çay kaşığı kekik ilave ederek harmanlayıp tepsiye dizelim.
- 190 derece öncdden ısınmış fırının alt rafında 20 dakika pişirip üzerini yağlı kağıdı ıslatıp kapatalım yağlı kağıdın üzerini folyoyla sarıp fırını 200 derece ayara getirip pişirelim.
- Fırından almaya on dakika kala üzeri açık pişirelim. Benim tavuğum 1 sat 20 dakikada pişti her fırının ısı ayarı farklı olur kontrollü pişirelim.
Sebzeleri;
Not:isterseniz aynı sosla hazırlayıp pişirme poşetine koyarakta pişirebilirsiniz. Afiyetle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder